Hirdetés
Hirdetés

Gyengül a svájci frank, csúcson az Apple, zuhan a Snapchat

Fellegi Tamás, 2017. augusztus 03., 11:30

Jó erőben a forint, az euró továbbra is remekel a dollárhoz és a svájci frankhoz képest, gyenge a török líra. Jó lett az Apple negyedéve, új mélyponton a Snap. Esésbe váltott a DAX, emelkedik a Mol és a Richter. Opus lesz az Opimus, de ne keverjük össze az OTP kötvénnyel.

Tartja a forint a tegnap elért erős szintet: az euróhoz képest 303,10 és 303,40 között ingadozik, persze jóval nagyobbat erősödött a dollárhoz és a svájci frankhoz képest, hisz ezek az euróhoz képest gyengülnek. A svájci frankból már 14,50-et, a dollárból 18,40 adnak az euróért, újabb két és fél éve csúcsok. Mindeközben a török líra gyengélkedik: egy euróért 4,20-at adnak.

Erős negyedévet jelentett az Apple: 45 milliárd dollár lett az árbevétel, 1,67 dollár a részvényenkénti eredmény, vagyis újra növekszik a cég, pedig korábban úgy tűnt, elérte határait. A cég 260 milliárd dollár készpénzzel rendelkezik, ami több mint a világ legtöbb cégének tőzsdei kapitalizációja. A papír nagy ugrással 160 dolláron nyitott, majd visszajött 157-ig, ami a korábban, májusban elért csúcsnak felel meg.

Hirdetés

Eközben tovább fogy a Snap értéke: a Snapchatet üzemeltető cég papírja, mint ismeretes, a kibocsátáskor a 17 dolláros áron történt hatalmas túljegyzés után 27 dolláron is járt, de aztán kijózanodtak a befektetők, és szép lassan eladogatták a túlárazott papírt. Miután 17 dolláron kitömték a jegyzésből lemaradókat, tankönyvi letörés következett, és az esésé azóta is tart, tegnap 12,65-ig zuhant a papír.

Snap
Snap

Vegyesen mozognak az európai piacok, de a DAX és a francia CAC-40 nagyjából fél százalékkal gyengül. A BUX kis pluszban van, miután a Mol bő fél százalékot emelkedik 22 440 forintig, a Richter szűk fél százalékot 6628 forintig, míg az OTP 0,2 százalékkal van lejjebb 9673 forinton.

A Konzum két és fél százalékot emelkedik 1908 forintig, az Opimus alig mozdul, viszont ott más jeles esemény van: a közgyűlésen megtörtént a névváltoztatás, a cég a jövőben Opus lesz. Nem túl nagy változás az Opimushoz képest, két betű elhagyása csak, minket leginkább a hasonló nevű, OTP-hez köthető eurós kötvényre emlékeztet.

Még egy érdekesség a BÉT-ről: bejelentették, hogy egyelőre nem változtatják meg az FHB súlyozási tényezőjét a BUX és BUMIX kosárban, mert a nyilvános ajánlat lezárult ugyan, de pontosan még nem határozható meg a közkézhányad mértéke, ha az adat meglesz és indokolt, később sort kerítenek majd a változtatásra.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A Facebook-adatokkal visszaélő cég mélyen belenyúlt egy ország választásaiba

A Facebook-adatokkal visszaélő cég mélyen belenyúlt egy ország választásaiba

A közelmúltban derült ki, hogy a Cambridge Analytica nevű adatelemző cég illegálisan szerezte meg a Facebooktól 50 millió felhasználó adatait, és lehet, hogy ezeket felhasználta az amerikai elnökválasztási kampányban. Úgy tűnik azonban, Kenyában sokkal mélyebben belefolytak a választásokba, akár rajzuk is múlhatott az eredmény.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?