Hirdetés
Hirdetés

Gyengül a török líra, esik az olajár

Fellegi Tamás, 2017. november 14., 10:51

Emelkednek az európai tőzsdék, de a BUX kiemelkedik közülük, nem kis részben a Mészáros-papírok torzító hatásának következtében. A forint továbbra is gyengélkedik, a török lírának pedig úgy tűnik, nincs alja. Lefelé vette az irányt az angol font.

Jó a hangulat az európai börzéken, de hát miért is ne lenne az, hisz másmilyen mostanában nem is szokott más lenni, az árak csak felfelé mennek. Nagyjából 0,3 százalék körüli a főbb indexek emelkedése, de a BUX közel 0,8 százalékával kiemelkedik.  A Mol húzza leginkább, miután másfél százalékot emelkedik 3240 forintig, de az OTP 0,7 százaléka is felfelé hajtja az indexet.

A Richter és a Telekom viszont nem emelkednek, így az index viszonylag magas értékéhez még valami szükséges, és ez nem más, mint az utóbbi idők nagyra nőtt divatpapírjainak mai emelkedése. Az Appeninn 5 százalékot emelkedik 798 forintig, a Konzum 7 százalékot 2960 forintig, az Opus pedig 8 százalékot 593 forintig.

Hirdetés

A forint továbbra is az elmúlt napokra jellemző gyenge szinten van, a 311,60-312,40 közti sávban az euróhoz képest, most 311,60 a kurzus. A török líra eurónkénti 4,54-es szinten új mélypontot ütött. Ismét gyengül az angol font: 1,117 eurót adnak csak érte.

Euró/török líra
Euró/török líra

Kismértékben gyengült az elmúlt hetekben nagyon magasra felszaladt olajár: a WTI 56,60 dollár, a Brent kerek 63.

WTI olaj
WTI olaj
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Félsz lakáshitelt felvenni? Itt van, hogyan csökkentsd a hiteltartozást

Félsz lakáshitelt felvenni? Itt van, hogyan csökkentsd a hiteltartozást

A lakáspiacot az újlakás építésre vonatkozó kedvezményes áfa, és az alacsony hitelkamat környezet is fűti. A kedvező kamatok révén a vevők 25 százaléka, az új építésű projekteknél pedig közel 40 százalék vásárol hitelből lakást. Ugyanakkor egy esetleges globális kamatemelés a hazai kamatkörnyezetre is hatással lenne.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    2018. március 14., 14:32
    Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    A legutóbbi adatok szerint sok magánszemély vásárolja az inflációkövető államkötvényeket. Nem kell megijedniük, általában ezek követik a pénzromlást, pénzük várhatóan meg fogja őrizni reálértékét. Van azonban olyan eset, amikor csak követik, de nem érik utol, mégpedig akkor, ha túlzottan nagyokat ugrik az infláció.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?