Hirdetés
Hirdetés

Gyógyul a Richter, dupláját érheti a Pannergy

Fellegi Tamás, 2017. december 18., 20:00
Cimkék
OTP
, Mol
, DAX
, S&P 500
, Pannergy

Tombol a bika világszerte, legalábbis Európában és Amerikában. Az európai indexeket már reggel megtépték, Amerika már eleve csúcson nyitott. Itthon a nemrég megviselődött Richter száguldott nagyot, de az OTP is emelkedett, a Mol viszont kiadósat esett. Az OTP elemzője szerint a Pannergy 1000 forintot ér.

Úgy tűnik, a tavaly november, azaz Donald Trump megválasztása óta tartó megszakítás nélküli tőzsdei emelkedés most átment egy klasszikus Santa Claus raliba (mondhatnánk Mikulás ralinak is, de valójában a karácsony előtti közvetlen időszakra vonatkozik). Az S&P 500 index nagy réssel ugrott nyitáskor, 0,6 százalékkal 2692 pontig emelkedett.

S&P 500
S&P 500

A Nasdaq ugyanígy viselkedik, és közel egy százalékos emelkedéssel elérte a 7000 pontot. Európában maradtak a délelőtti nagy pluszok: a DAX 1,6 százalékkal emelkedett 13 300 pontig, a francia CAC-40 index 1,33 százalékkal került feljebb 5420 pontig. Hasonló mértékben emelkedett Milánó is, és 2-2 százalékkal emelkedett Athén és Varsó.

Hirdetés

A BUX nem tudott emelkedni, miután visszahúzta a 2 százalékkal 2950 forintig eső Mol. 2,55 százalékot emelkedett ugyanakkor a Richter 6600 forintig, így sokat ledolgozott abból a veszteségből, ami az egyik fontos termékével kapcsolatos vizsgálat hírére keletkezett.

Az OTP 0,8 százalékot emelkedett 10 575 forintig, a Telekom 1 forinttal került lejjebb 462 forintig, az Opus másfél százalékot gyengült 685 forintig. A nap leglényegesebb eseménye azonban a Pannergy 15 százalékos emelkedése volt 646 forintig, és csak azért nem emelkedett sokkal többet a papír, mert a tőzsde szabályzata szerint 15 százaléknál többet nem mozdulhat el az előző napi záráshoz képest.

Pannergy, napon belül
Pannergy, napon belül

Így a papír csak több nap alatt tud eljutni arra a szintre, ahol valamiféle egyensúly kialakul annyira, hogy az árfolyam ne ütközzön limitbe, és így folyamatos lehessen a kereskedés. A hatalmas emelkedés oka az, hogy az OTP elemzője 1000 forint fölötti célárat adott meg az előző nap még 562 forinton záró, de múlt héten 500 alatt is járó papírra.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Te mit csinálsz, ha elromlik otthon a hűtő, mosógép?

Te mit csinálsz, ha elromlik otthon a hűtő, mosógép?

Műszaki cikkek vásárlásánál nagyon figyelnek az energiahatékonyságra a magyarok, és ez akkor is kitartanak, ha meghibásodik a készülék. Ugyan hazánk nem jár élvonalban az elektromos hulladékok mennyisége terén uniós viszonylatban. Érdemes megjavíttatni az elromlott készüléket, hogy minél kevesebb elektromos hulladékkal terheljük a környezetet.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?