Hirdetés
Hirdetés

Hajszálra van az OTP és a Mol a csúcstól

Eidenpenz József, 2019. január 07., 18:39

Ma kezdetben enyhe mínuszokat lehetett látni a tőzsdéken, de az esti órákban Amerika szépen magához tért. Történelmi maximuma közelében az OTP, éves maximumától egy hajszálra forog a Mol. A forint viszont gyengült.

Napi maximumán zárt az OTP, 11 750 forinton, nem messze az eddigi történelmi rekordtól (11 850, december 5-én). Ez negyed százalékos emelkedés, miközben a BUX index 1,1 százalékkal ment tovább, átlépve a 40 500 pontot is .

A húzóerőt ma a Mol jelentette 2,8 százalékos ugrással, ez 3180 forintig vitte. Ha már a rekordoknál tartunk, ez meg az éves maximum 3220-as értékéhez van közel. (A 2007-es csúcs, 3877 persze még messze van.) A Richter 0,9 százalékkal ment fel, a Telekom ezúttal stagnált, és 1,9 százalékkal süllyedt a Konzum.

Hirdetés

A forint gyengült, 321,20 az euró, hetven fillérrel több, mint péntek este. Kisebb mértékben a zloty és a cseh korona is süllyedt. (A devizapiacokról, a forintról délután itt írtunk.)

Powell után szabadon

A pénteki hatalmas áremelkedések után – amit főleg Powell amerikai jegybankelnök szavai és az amerikai munkanélküliségi adat válthattak ki – a részvénypiacok ma kezdetben takaréklángon voltak. Az európai indexek szerény mínuszban zárták a napot, és az USA is gyengén kezdett.

Ám az utóbbi 1-2 órában rákapcsolt, fél hét körül az S&P 500 index 1,1, a Nasdaq indexe 1,4, a Dow Jones 0,8 százalékos pluszban van. A Marketwatch szerint a mai emelkedés magyarázata az amerikai-kínai tárgyalásokkal kapcsolatos reményekben van. Emelkedik az olaj is.

Magyar kisker, német ipar

A német statisztika viszont az ipari megrendelések vártnál nagyobb csökkenéséről számolt be. A magyar kiskereskedelmi forgalomról jött ma adat. Az Erste Befektetési hírlevele szerint “éves szinten 5,2%-kal emelkedett a forgalom naptárhatással igazított volumene, ami enyhe lassulást jelent az októberi 5,5%-ról, és kevesebb, mint az általunk várt 5,4%-os növekedés”.

A török líra másfél-két százalékos gyengülése vélhetően annak köszönhető, hogy az amerikaiak és a törökök között nézeteltérés van Szíriával kapcsolatban.

Száguld a GE

Az Apollo Global Management (APO) állítólag 40 milliárd dollár körüli összeget fizetne a GECAS-ért, a GE Capital repülési szolgáltató üzletágáért. A sokat szenvedett GE így ma négy százalék feletti pluszban van.

A kriptodevizák emelkednek, a bitcoin ismét átlépte a 4000 dollárt, öt százalékos pluszban van 4100 körül. Az ether viszont a 160 dolláros szintről visszapattant, kis mínuszban van 155-ön.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Szerelmi dráma bonyolítja a brit miniszterelnök-választást

Szerelmi dráma bonyolítja a brit miniszterelnök-választást

Érezhetően csökkent Boris Johnson népszerűsége a múlt heti családi perpatvar után egy felmérés szerint. A miniszterelnöki posztért folyó verseny esélyese csúnyán összekapott párjával, de továbbra is vele együtt szeretne beköltözni a Downing Street 10-be. Johnson a történteket nem kommentálta, megerősítette viszont, hogy győzelme esetén október 31-én kilépteti országát az EU-ból.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?