Hirdetés
Hirdetés

Hirtelen fordulat az angol font árfolyamában, erősödik a forint

Fellegi Tamás, 2017. október 13., 10:45

A tőzsdék csendesek, de BÉT mínuszban van, esik a Richter és az OTP és a Telekom, de a Mol kissé emelkedik. Ma Mészáros Lőrinc cégei is lefelé tartanak, legalábbis az Opus és a Konzum. A forint örvendetesen erősödik, ezt teszi a lengyel zloty is, az angol fontot pedig a Brexit-tárgyalásokkal kapcsolatos hírek rángatják.

Az angol font árfolyama ritkán látható éles kanyarokat tett, miután először egy rossz, majd egy jó hír jelent meg a brit gazdaság szempontjából. Először az EU főtárgyalója jelentette be, hogy megrekedtek a szigetországgal folytatott kilépési tárgyalások, erre kapott is egy nagy maflást a font.

Angol font/euró
Angol font/euró

Röviddel utána viszont a Handesblatt írt arról, hogy megállapodnának egy két éves átmeneti időszakról, ami alatt 2019 márciusa után minden úgy maradna, ahogy most van, Nagy-Britannia kvázi EU-tag maradna, csak szavazati joga nem lenne. Nos, erre rögtön meg is rángatták a fontot, és ma egy újabbat húztak rajta, egész 1,127 euróig.

Hirdetés

Örvendetesen gyógyul a forint a múlt heti mélységek után, nap, mint nap erősödik, már csak 308-at kell adni belőle egy euróért. Mindeközben a lengyel zloty is erősödik: egy euróért kevesebb, mint 4,26 zlotyt kell adni, míg a közelmúltban 4,33 is volt a kurzus.

Euró/forint
Euró/forint Friss árfolyamok >>>

A világ tőzsdéin nincsenek érdemi mozgások, mondhatni állnak a tetőn. A hazai börze viszont esik ma, ha nem is nagyot: a BUX egyharmad százalékkal van lejjebb, 38 625 ponton. A Richter 0,8 százalékot esik 6574 forintig, az OTP fél százalékot 10 550 forintig, a tegnap nagyot emelkedő Mol viszont kis pluszban van 3109 forinton.

A Mészáros-papírok kissé lejjebb vannak, miután a tegnapi Appeninn rali kifulladt még tegnap napközben. A Konzum és az Opus egyaránt másfél százalékkal vannak lejjebb, 2274 illetve 250 forinton.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Az EU is úgy eltűnik a történelem süllyesztőjében, mint a Szovjetunió?

Az EU is úgy eltűnik a történelem süllyesztőjében, mint a Szovjetunió?

Merkel két és fél évvel a migránsválság elindulása után európai megoldásról prédikál, de a német közvélemény többsége már Seehofernek hisz. A migrációs válság mély politikai hasadáshoz vezetett, és ez könnyen az EU szétesését eredményezheti. Orbán az EU Bizottságot „fehérgalléros embercsempészeknek” nevezte.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?