Hirdetés
Hirdetés

Hirtelen gyengülni kezdett a forint - esik az olajár

Fellegi Tamás, 2018. január 30., 10:50

Míg a cseh korona és a lengyel zloty nagyokat erősödik és kicsiket korrigál, a forint csak aprókat erősödik, és elsőként gyengül vissza. A dollár erősödött, az olaj hosszú idő után először esni tudott. A BUX esik, gyenge a Mol és az OTP, de erős a Richter. A kicsik közül a SET és a Nordtelekom gyengül.

Ma reggel hirtelen gyengülni kezdett a forint, immár több mint 310-et kell belőle adni az euróért. A cseh korona ezzel szemben több éves csúcsa közelében van eurónként 25,32-es értékkel, hasonlóan a zlotyhoz, amelyből 4,16-ot kell adni a közös európai fizetőeszközért.

Brent olaj
Brent olaj

A dollár a múlt heti nagy zuhanás után egy kis erőt mutat, egy euróért 1,236-ot adnak belőle. Az olajár csökkent: a WTI visszaesett 65 dollár alá, míg a Brent kevéssel 69 dollár alatt tartózkodik.

Hirdetés

Tegnap korrekció zajlott az amerikai tőzsdéken, a sok napos meredek emelkedés után. Ez azonban csak arra volt elegendő, hogy az egészen ritkán látott túlvettség csökkenjen, az S&P 500 index esetében az RSI index még mindig 77, miközben a túlvettség csak 70 alatt szűnik meg.

S&P 500, épp csak csökkent a túlvettség
S&P 500, épp csak csökkent a túlvettség

Az európai tőzsdék viszonylag szerény, 0,2-0,3 százalékos csökkenést mutatnak, a BUX közel fél százalékkal van lejjebb 40 300 ponton. A Mol és az OTP egyaránt egy százalékkal csökkennek 3070 illetve 11 450 forintig, a Richter viszont 0,8 százalékkal emelkedik 6550 forintig.

A tegnap limittel emelkedő Rába eleinte 9 százalékkal tovább emelkedett, de utána visszaesett, nyeresége 2-3 százalékra mérséklődött, 1530-1550 forint között kereskednek vele. A Nordtelekom 6 százalékot esik 60 forintig, a SET 5 százalékot 260 forintig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Kennedy és az első Holdra szállás óta nem volt különösebben éles az űr, pontosabban a Hold meghódítására irányuló verseny. Ezt most Kína piszkálhatja fel, ugyanis olyasmire készül, amit eddig senkinek sem sikerült: űrszondát akar juttatni a Hold sötét oldalára. Kérdés, hogy milyen céllal – és vajon mit visznek magukkal a rejtélyes holdjárón.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?