Hirdetés
Hirdetés

Imádják a befektetők – 18 ezer dollár felett a bitcoin

2017. december 11., 08:51
Cimkék
tőzsde
, bitcoin
, Bitcoin

Folytatódik a kriptopénz hihetetlen szárnyalása.

Több mint 20 százalékkal drágult a bitcoin az egyik nagy amerikai tőzsdeüzemeltető csoport által elsőként elindított határidős ügyletekben vasárnap. A chicagói opciós tőzsdét (CBOE) üzemeltető CBOE Global Markets weboldala túlterhelés miatt majdnem összeomlott a kereskedés elején, közép-európai idő szerint vasárnap éjfélkor.

Elképesztő formában

Az egyhónapos bitcoin futures jegyzése 15 460 dolláron nyitott, egy rövid időre csökkent, majd 18 700 dollárra emelkedett a CBOE Futures Exchange (CFE) felületén. Közép-európai idő szerint hajnali fél négykor 17 940 dolláron, 16 százalékos pluszban állt a jegyzés, az ügyletek száma pedig 2211-re rúgott. A végső elszámolási árat a New York-i székhelyű Gemini online kereskedési felület adja majd a lejárat napján, közép-európai idő szerint 22 órakor.

A Privátbankár.hu is sokat foglalkozott már a kriptopénzzel, bitcoin-milliárdosokról itt, míg az alternatíváiról itt írtunk, ha pedig tovább szeretnél olvasni a témában, itt teheted meg! >>>

A Gemini kereskedési felületén hétfő reggel fél nyolckor 9,86 százalékos nyereségben, 16 773 dolláron jegyezték a bitcoint, négy órával korábban pedig 16 464 dolláron állt az árfolyam.

Hirdetés

A luxembourgi székhelyű Bitstamp kriptodeviza kereskedési platformon fél négykor 15 587 dolláron, reggel fél nyolckor pedig 16 107 dolláron, 9,44 százalékos pluszban állt a jegyzés.

A származtatott tőzsdei termékek kereskedését felügyelő amerikai hatóságok december 1-jén adtak engedélyt két nagy amerikai tőzsdeüzemeltető csoportnak a bitcoin határidős ügyletek bevezetésére. A bitcoin futures ügyletek bevezetésével az intézményes befektetők számára is elérhető eszközzé válnak a kriptodevizák.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megteltek a hotelek – mi már tudjuk, hová mész a hosszú hétvégén

Megteltek a hotelek – mi már tudjuk, hová mész a hosszú hétvégén

Nem csak a nagy ünnepek számítanak kiemelkedőnek a szálláshelyek forgalmában, a húsvétot követő május elsejei majálisok, és így a hosszú hétvégék csurig töltik a vendéglátóhelyeket. Az év negyedik hosszú hétvégéje ráadásul 4,5-szeres forgalomnövekedést hozhat, ráadásul az átlagos foglalási érték is folyamatosan növekszik a Szallas.hu adatai szerint.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?