Hirdetés
Hirdetés

Ismét a Facebook, a Google és a Netflix uralja a piacot

Fellegi Tamás, 2018. január 04., 11:10

A frissen kibontakozott januári raliban ismét élre törtek az emelkedő trendet évek óta vezető nagy internetes cégek, és új csúcsot értek el. Európa is szárnyal az év harmadik tőzsdenapján, a pesti börzén mérsékelt a lelkesedés, egy kisebb papírt vesznek csak lelkesen. Továbbra is erős a forint és a lengyel zloty.

Immár 9 éve tart a szakadatlan emelkedő trend a tőzsdék többségén, különösen Amerikában, és az időszak második felében egyértelműen a legnagyobb internetes és technológiai részvények jelentették a húzóerőt. Nem is ok nélkül: ezek a cégek óriási növekedést értek el, mondhatni letarolták a világot.

Facebook, egy év
Facebook, egy év

A Facebook, amely 38 dolláros kibocsátása után hosszú ideig gyengélkedett, még 20 dollár alatt is járt, immár 185 dolláron érte el tegnap legújabb csúcsát. A Google 1082 dolláron tette ugyanezt, a Netflix 205 dolláron, az Amazon pedig 1204 dollárig szaladt fel, bár ezzel csak megközelítette korábbi csúcsát.

Hirdetés

Az amerikai hangulat Ázsiában is folytatódott: különösen a Nikkei ment nagyot, 3,25 százalékot  23 500 pontig, de az összes többi index is pluszban zárt a kontinensen. Európában ugyancsak a vevők uralják a piacot: Varsó 2 százalékkal emelkedik, Milánó másféllel, a DAX és a francia CAC-40 egyaránt 0,8 százalékkal.

A BÉT-en nem ilyen lelkesek a befektetők: a BUX 0,3 százalékkal van feljebb 39 760 ponton, ami a Mol és a Richter egyaránt 0,6 százalékos emelkedésének köszönhető: az olajpapír 3066 forint, a gyógyszergyári részvény 6745.

A kisebb papírok közül egy indult ma meg erőteljesen: az OTT-1, amely tavaly már egyszer komoly ralit produkált: 50-ről 300 forintig hasított, mielőtt visszaesett 230 környékére. Ma 9 százalék pluszban van 260 forinton.

A forint tartja a tegnapelőtt szerzett erőt: 308,60 az euróval szemben, a lengyel zloty ugyancsak szépet ment idén: 4,18-cal szemben most csak 4,15-öt kell adni belőle egy euróért.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Drága, de imádjuk - megvan, hol szeretnek lakni a magyarok

Drága, de imádjuk - megvan, hol szeretnek lakni a magyarok

Továbbra is töretlen a főváros pesti, belsőbb kerületeinek népszerűsége - derül ki a Duna House legfrissebb közleményéből. A XIII. kerület hosszú hónapok óta vezeti az érdeklődési listát, de a nyomában van Zugló és a belváros is.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?