Hirdetés
Hirdetés

Ismételten felszeletelik az egyik Mészáros érdekeltségeihez közeli cég részvényeit

2019. április 25., 17:32
Cimkék
Mészáros Lőrinc
, 4iG
, 4IG

Elfogadta a 4iG Nyrt. csütörtöki rendes évi közgyűlése a társaság 2018 évi IFRS szerinti egyedi és konszolidált beszámolóit, mérleg- és eredmény kimutatásait, illetve az informatikai nagyvállalatba olvadó leányvállalatok vagyonmérlegeit és vagyonleltárát is.

A társaság elmúlt évi eredménye után osztalékot nem fizet, a vállalat igazgatóságába a közgyűlés új tagot nem választott.

Újabb részvényfelosztás jön

Hirdetés

A közgyűlés támogatta és jóváhagyta a társaság által kibocsátott részvénysorozat össznévértékét nem érintő, részvényfelosztásra (split) tett igazgatósági javaslatot is. A döntés értelmében a 4iG Nyrt. a 18.800.000 darab, egyenként 100 forint névértékű, ’A’ sorozatú törzsrészvényét 94.000.000 darab 20 forint értékű, ’A’ sorozatú törzsrészvénnyé alakítják át.

A részvényesek által támogatott határozat és az ahhoz kapcsolódó Alapszabály-módosítás eredményeként az ötödölést követően nem változnak a részvényhez kapcsolódó szavazati jogok sem. A split végrehajtásához a közgyűlés csütörtöki döntését követően a 4iG Nyrt., a Budapesti Értéktőzsde és a KELER Zrt. közös ütemtervének kidolgozása és annak megvalósítása szükséges.

Részvényesi kérdésekre válaszolva Jászai Gellért, a társaság elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a részvényfelaprózástól a 4iG Nyrt. menedzsmentje a forgalom bővülését és a részvények likviditásának javulását várja.

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kiléphet a Fidesz az EPP-ből, de ennek komoly ára lehet

Kiléphet a Fidesz az EPP-ből, de ennek komoly ára lehet

A centrumpártok tovább gyengülnek, a zöldek, a liberálisok és a nacionalisták erősödnek, így az új európai parlament az eddiginél jóval fragmentáltabb és színesebb lesz – ez az EP-választás fő tanulsága. Miközben a német CDU/CSU története legrosszabb eredményét érte el, a Fidesz tovább erősödött: német lapok szerint a magyar kormánypárt csatlakozhat a Liga vezette nacionalista frakcióhoz.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?