Hirdetés
Hirdetés

Ismételten felszeletelik az egyik Mészáros érdekeltségeihez közeli cég részvényeit

2019. április 25., 17:32
Cimkék
Mészáros Lőrinc
, 4iG
, 4IG

Elfogadta a 4iG Nyrt. csütörtöki rendes évi közgyűlése a társaság 2018 évi IFRS szerinti egyedi és konszolidált beszámolóit, mérleg- és eredmény kimutatásait, illetve az informatikai nagyvállalatba olvadó leányvállalatok vagyonmérlegeit és vagyonleltárát is.

A társaság elmúlt évi eredménye után osztalékot nem fizet, a vállalat igazgatóságába a közgyűlés új tagot nem választott.

Újabb részvényfelosztás jön

Hirdetés

A közgyűlés támogatta és jóváhagyta a társaság által kibocsátott részvénysorozat össznévértékét nem érintő, részvényfelosztásra (split) tett igazgatósági javaslatot is. A döntés értelmében a 4iG Nyrt. a 18.800.000 darab, egyenként 100 forint névértékű, ’A’ sorozatú törzsrészvényét 94.000.000 darab 20 forint értékű, ’A’ sorozatú törzsrészvénnyé alakítják át.

A részvényesek által támogatott határozat és az ahhoz kapcsolódó Alapszabály-módosítás eredményeként az ötödölést követően nem változnak a részvényhez kapcsolódó szavazati jogok sem. A split végrehajtásához a közgyűlés csütörtöki döntését követően a 4iG Nyrt., a Budapesti Értéktőzsde és a KELER Zrt. közös ütemtervének kidolgozása és annak megvalósítása szükséges.

Részvényesi kérdésekre válaszolva Jászai Gellért, a társaság elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a részvényfelaprózástól a 4iG Nyrt. menedzsmentje a forgalom bővülését és a részvények likviditásának javulását várja.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Élhetetlenné teszi a városokat a klímaváltozás - hogy készülhetünk fel rá?

Élhetetlenné teszi a városokat a klímaváltozás - hogy készülhetünk fel rá?

A kánikula okozta halálesetek megszaporodása, olvadó aszfalt, fokozódó viharkárok, egyre gyakoribb áramkimaradások - ez mind ránk vár a jövőben. Vannak azonban dolgok, amiket már most megtehetünk, hogy felkészüljünk ezekre a jelenségekre, és hogy mérsékeljük a várható pusztításukat.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?