Hirdetés
Hirdetés

Jó hírek után kezdték ütni az OTP-t - drága lesz a tankolás?

Gáspár András, 2017. november 10., 11:25
Cimkék
forint
, OTP
, tőzsde
, deviza
, dollár
, olaj
, BUX

Az amerikai adócsökkentés körüli bonyodalmak és gyenge vállalati jelentések rontották el a hangulatot a tőkepiacokon. A Mészáros-papírok gyengülnek, az olaj ára megint megugrott.

Újabb Trump-kampányígéret csúszik meg?

Tegnap mínuszban zártak az amerikai tőzsdeindexek, miután nem egyértelmű a helyzet a régóta várt adóreform körül: a szenátus republikánus képviselői egy év csúszással léptetnék életbe a társasági adócsökkentésre vonatkozó intézkedéseket, ami nem jó hír a tőzsdei vállalatoknak sem. Amerikát követve az ázsiai részvények árfolyama is többnyire csökkent pénteken.

A tőkepiaci hangulat nem túl fényes, ami Nyugat-Európán is meglátszik - néhány gyenge vállalati jelentés tovább rontja az esélyeit egy pluszos napnak. A világ legnagyobb szélturbina-gyártója, a Vestas 15 százalékos mélyrepülésben van egy profit warning miatt, a brit Burberry luxusmárka is közel 10 százalékos csökkenésnél járt az első féléves eredmények közzététele után. Az olasz bankokat a nemteljesítő hitelek miatti aggodalmak miatt tegnap ütötték, ma viszont kezdenek megnyugodni a befektetők és erősödnek a papírok. Összességében a frankfurti DAX és a párizsi CAC is 0,4 százalékos csökkenésnél jár, hasonlóan a londoni FTSE 100-hoz.

Hirdetés

Lefelé hasít a Mészáros-hullámvasút, esik az OTP is

Budapesten az OTP a kedvező 3. negyedéves gyorsjelentés után (itt írtunk róla>>) közel 1 százalékos pluszban nyitott, ám hamar megfordult a hangulat, másfél órával nyitás után már 1,5 százalékot meghaladó esésben jár a bankpapír. A Mészáros-hullámvasút ma nagy tempóban száguld lefelé, az Opus közel maximummal, 14 százalékot meghaladó mértékben esik, az Appeninn 12 százalékkal ér kevesebbet, mint tegnap, a Konzum pedig 7-tel. A Richter tegnapi értéke körül forog, a Telekom fél százalékot esik, a Mol pedig az OTP-hez hasonlóan közel 2 százalékot csökkent az első másfél órában.

Top és flop másfél órával nyitás után - friss árfolyamok >>
Top és flop másfél órával nyitás után - friss árfolyamok >>

A BUX 1,2 százalékos mínuszban van, ezzel ma Európa sereghajtói vagyunk.

Gyengül a forint és a dollár is

A forint szűk sávban gyengülget, az euró jegyzése ma rövid időre 312 forint fölé is benézett.

Friss árfolyamok >>
Friss árfolyamok >>

A dollár is gyengül az euróval szemben, 1,1650 fölött jár a jegyzés.

Friss árfolyamok >>
Friss árfolyamok >>

Drága lesz a tankolás?

Az olaj drágul pénteken, a befektetők egyrészt továbbra is bíznak abban, hogy működni fog a termelés visszafogása, amelyet az árak megtámasztása érdekében hajtottak végre; másrészt a szaúdi politikai fennforgás miatti aggodalom is felfelé hajtják az árat. A Brent már 64 dollár fölött jár hordónként.

A Brent olaj árfolyama
A Brent olaj árfolyama
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Hány évig kell gürizni egy átlagos lakásért?

Hány évig kell gürizni egy átlagos lakásért?

Egy friss elemzés arra kereste a választ, hogy az egyes megyékre jellemző nettó átlagfizetések alapján hány havi keresetre van szükség egy átlagos 100 négyzetméteres családi ház vagy egy 50 négyzetméteres lakás megvásárlásához. Hiába a fővárosban a legmagasabb a nettó fizetés, mégis itt kell a legtöbbet dolgozni egy 50 négyzetméteres lakásért: 113 havi, azaz közel 10 évi fizetés kell hozzá.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?