Hirdetés
Hirdetés

Jókorát esett az olajár, követte a Mol

Fellegi Tamás, 2018. november 06., 19:31

Masszívan eső trendbe került az olaj, szűk négy hét alatt 15 százalékkal lett olcsóbb. A BÉT-en a Mol esett közel két százalékot, a Richter is lejjebb került, és kifejezetten rosszul néz ki a Waberer’s áralakulása. Amerikában szerény emelkedés zajlik, miközben zajlik a parlamenti, ottani nevén kongresszusi választás.

Pár hete a Brent típusú olaj ára 85 dollár fölött tetőzött, ott azonban nem sok keresni valója volt, szépen lefordult, és ma már a negyedik eső hullám zajlott benne, ami 71,40-ig csökkentette az árat. Az amerikai WTI közben 61,40 lett, így maradt a két típus közti viszonylag nagy, 10 dolláros rés.

Brent olaj
Brent olaj

A befektetők a Molt is adni kezdték, 1,86 százalékkal 2986 forintig csökkent az ára. A Richter bő egy százalékot esett 5450 forintig, az OTP viszont ugyanennyit emelkedett 10 590 forintig, lehet, hogy a befektetők jó negyedéves eredményt várnak, ami pénteken fog nyilvánosságra kerülni. 404 forint lett a Telekom záróára, ami egy százalékos erősödés.

Hirdetés

Rosszul mutat a Waberer’s grafikonja: a tőzsdére vezetési árhoz képest felére esett ár egyre inkább rátapad a 2400 forintnál kialakult támasz szintre, sőt kezdi alulmúlni.

Waberer's
Waberer's

Az európai tőzsdék enyhén csökkentek, Amerikában viszont nagyjából fél százalékkal emelkednek a főbb indexek, miközben az országot a kongresszusi szavazás tartja lázban. A tét nagy: kérdés, hogy az eddig kongresszusi (parlamenti) többséggel kormányzó Trump kényelmes helyzete megmarad-e, vagy többségbe kerülhetnek az ellenzéki a demokraták a kongresszust alkotó képviselőházban vagy a szenátusban, esetleg mindkettőben.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Putyin trójai falova Budapesten? Mindent tagad az orosz kémvádak főszereplője

Putyin trójai falova Budapesten? Mindent tagad az orosz kémvádak főszereplője

Interjút adott a Financial Timesnak az a Nyikolaj Koszov, aki KGB-s apa, és kémnő anya gyermekeként vezeti a Budapestre költöző Nemzetközi Beruházási Bankot. Tagadja, hogy az IIB bármilyen politikai befolyás alatt állna, és egyúttal kiemelte az interjúban azt is, hogy a „fiú nem felelős a szüleiért."

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?