Hirdetés
Hirdetés

Két forinttal olcsóbb az euró, mindenkit lekörözött a BUX

Eidenpenz József, 2018. július 04., 19:10

A forint folytatta az előző nap megkezdett erősödését, a délutáni euróárfolyam 325,40 volt, ami majdnem két forinttal alacsonyabb a keddinél. A napi minimum pedig 324,90, tehát 325 alá is benézett az árfolyam.

Bár még így is gyengébb a forint, mint amilyen az utóbbi években szokott lenni. Így sokan találgatják az okokat, a hogyan továbbot, erről utoljára itt írtunk.

Ma zárva vannak az amerikai piacok, mert az amerikai Függetlenség Napja van, sőt tegnap is rövidített nyitva tartás volt. A rossz japám és kínai tőzsdenap után Európában így némileg iránytalan volt a kereskedés, a német DAX negyed százalékkal esett, a francia párja 0,1 százalékkal emelkedett.

Hirdetés

A BUX index 1,1 százalékkal ment fel, elérte a 36 600 pontot. A lengyel WIG 20 index is majdnem ugyanezt tudta hozni, a csehek stagnáltak, Bukarest esett. Az OTP másfél, a Mol egy százalékkal ment fel, eléggé csekély forgalom mellett.

További árfolyamok itt láthatók

Erdogan a török gazdaságot a falnak vezeti – írták német hírportálok. Az infláció ugyanis 15 százalékra ugrott. A líra gyengült, de később stabilizálódott.

“A forintban komolyabb erősödés indult, amit valószínűleg a nagyobb piaci szereplők pozíció zárásai indukáltak. S mivel a régiós devizák nem, vagy csak kisebb mértékben követték a mozgást, nagy valószínűséggel az a félelem indíthatta be, hogy az MNB végül mégiscsak elszánhatja magát valamiféle lépésre” – írta az Erste Befektetési Zrt. Reggeli kommentárja.

Az EUR/HUF relatíve túlvett volt amúgy is, így legalább a 20 napos mozgóátlagot megnézheti az árfolyam 324-325 környékén a közeljövőben – tették hozzá. Ez lényegében be is következett ma.

A Random Capital reggeli kommentárja szerint “327 forint alá esett tegnap vissza az euró a forinttal szemben, miután 330 forint felett fogta a tetejét, a Kormány kijelentette, hogy támogatja az MNB forint politikáját”.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Magasban az olajár, tulajdont szerzett a Plotinus

Magasban az olajár, tulajdont szerzett a Plotinus

A pénteki S&P felminősítést egyelőre nem követi heves piaci reakció, az OTP azonban stabilan emelkedik. Korábbi Appeninn-céget vett a Plotinus, saját részvénnyel fizetett érte, ma esik az ár, nem is keveset. Nagyot emelkedtek a kínai részvények, éves csúcson az olajár, jó erőben az arany is.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?