Hirdetés
Hirdetés

Kilenc hónapos csúcson az arany, hullámvasúton a filmcézár cége

Eidenpenz József, 2019. február 19., 19:05

A gyorsjelentések és a csökkenő kamatok mozgatták a tőzsdéket, sok tétovázás után végül felfelé. A hazai BUX index viszont szerényen esett, elsősorban a Richter miatt. A forint erősödött, és megtáltosodott az arany.

ranyrúd a Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtótájékoztatóján a jegybank székházában 2018. október 16-án. Az MNB tízszeresére növelte Magyarország aranytartalékát, a döntéssel 2018 októberében a jegybank nemesfém állománya a korábbi 3,1 tonnáról 31,5 tonnára emelkedett, melynek értéke mintegy 1,24 milliárd dollár. MTI Fotó: Illyés Tibor
Aranyrúd a Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtótájékoztatóján a jegybank székházában 2018. október 16-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

Nehezen találták az irányt a nap elején az amerikai tőzsdék a hétfői szünnap után, a kereskedelmi háborúból sem jött új érdemi információ. Az árfolyamokat leginkább a gyorsjelentések mozgatják, valamint a süllyedő állampapír-hozamszint, ami nem tesz jót a bankrészvényeknek.

Végül inkább felfelé leng az inga, 0,1-0,3 százalékos pluszban járnak a főbb amerikai indexek. Az európai tőzsdék is hasonlóan visszafogottak, az európai autókkal kapcsolatos amerikai fenntartások és az itt is süllyedő kamatszint miatt. A német DAX 0,1 százalékos pluszban, a francia CAC 0,2 százalékos mínuszban végzett.

Hirdetés

Itthon a BUX index 0,2 százalékkal süllyedt, főleg a Richter 0,9 százalékos esése húzta le (5410-re). A Mol 0,3 százalékkal 3300-ra, az OTP 0,1 százalékkal 11 680-ra gyengült.

További árfolyamok itt láthatók

Az EstMedia délelőtt még zuhant, délután viszont megugrott. A nemrég elhunyt Andy Vajna nevével fémjelzett cég árfolyama végül húsz százalékos pluszban zárta a napot. A CIG Pannónia 2,106 milliárd forint adózott nyereséget ért el a CIG Pannónia 2018-ban – tették közzé. A részvény 1,6 százalékkal ment fel.

Új palládium-rekord

A forint erősödött, negyven fillérrel lejjebb, 317,20-on van az euró ára. Másfél százalékkal emelkedik az aranyár, határidőre már 1343 dollár, ami tavaly május óta nem fordult elő. Új történelmi csúcson a palládium, 1460 dollár felett is volt. Persze száguldanak a bányarészvények is. A gyengülő dollár is segíti a nyersanyagokat.

Szerdán jelent a Telekom

A KBC Equitas ma reggeli írása szerint a Magyar Telekom részvényére “továbbra is él nyitott kereskedési ötletük” (egyfajta vételi javaslatuk). A holnap este esedékes jelentés előtt nem változtattak a 480 forintos céláron és a 385 forintos stop-loss megbízás szintjén sem. A részvény mai ára 470 forint volt.

Erős negyedéven lehet túl a Magyar Telekom, a főbb sorokon látványos bővüléssel számolnak. A brókercég szerint az eredményeken kívül az osztalékra és az idei kilátásokra is figyelnek majd. A piaci szereplők vélhetően 25 forintos osztalékkal számolnak.

Barbie nem hozott szerencsét

A HSBC-bankcsoport a várakozásoktól jóval elmaradó gyorsjelentést tett közzé, a részvény négy százalékkal esik. Az amerikai Walmart eredménye viszont jó lett, a részvény közel négy százalékos pluszban van. Rossz eredmények nyomán esik a játékgyártó Mattel, a Barbie baba csökkenő eladásai miatt is. A csődeljárás alatt levő Sears 15 százalékkal zuhan.

Erősödött ma az angol font, ahogy a Brexit körüli huzavona épp egy pozitívabb szakaszába érkezett. Magukhoz tértek kissé a kriptodevizák, a bitcoin árfolyama 4000, az etheré 150 dollár felett is járt ma.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Már látható, hogy mikor jöhet a következő adócsökkentés

Már látható, hogy mikor jöhet a következő adócsökkentés

Még csak a héten került a parlament elé a szociális hozzájárulási adó július elsejétől életbe lépő csökkentéséről szóló törvényjavaslat, de a költségvetési törvény fejezeti köteteiből kiderül, mikor várható a következő mérséklés.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön kiirtanád a magázást a magyar nyelvből?