Hirdetés
Hirdetés

Kilőtt a Mol és a Richter, Trump épp beszél

2019. november 12., 18:40

Sokat javult ma nap közben a tőzsdei hangulat. Trump éppen beszél az USA-ban egy nyilvános ebéden, amit több híroldal is élőben közvetít.

Donald Trump amerikai elnök mutatja az aláírásával ellátott rendeletet az Irán elleni szankciók visszaállításáról a washingtoni Fehér Házban 2018. május 8-án, miután bejelentette, hogy az Egyesült Államok kilép az iráni atomprogramról 2015-ben aláírt többhatalmi szerződésből. Forrás: MTI/AP/Evan Vucci
Archív kép. Forrás: MTI/AP/Evan Vucci

A tőzsdék minden szavát lesik. Egyelőre minden jól megy, a tőzsdeindexek 0,3-0,5 százalékos pluszban vannak az óceánon túlon. Európában épp zártak a tőzsdék, a német index 0,7, a francia 0,4 százalékos pluszt ért el.

A visszafogottan, óvatosan induló mai tőzsdenapon sokat javult a hangulat. A BUX index is megtáltosodott, és 1,1 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot. Az OTP minimális esést szenvedett el, a Mol és a Richter azonban valósággal megtáltosodott.

Hirdetés

Mindkettő 1,9 százalékos mértékben ugrott meg. A nap nyertese mégis az Opus volt, amelynek drágulása megközelítette a hat százalékot.

A forint viszont gyengécske, ma is drágult az euró, 334,60 az ára.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Orosz gáz vagy LNG? Ez itt a kérdés

Orosz gáz vagy LNG? Ez itt a kérdés

Hétfőn Szijjártó Péter belebegtette, hogy hosszú távú gázszállítási szerződést kötünk Oroszországgal, amire könnyű azt mondani, hogy a külügyi és külgazdasági miniszter a nyolcvanas évekbe repíti vissza Magyarországot. Az energiapolitika viszont sokkal bonyolultabb annál, hogy feketén vagy fehéren meg lehessen ítélni a szándékokat.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Advertisement

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?