Hirdetés
Hirdetés

Kínát ellepték a vevők, meg sem kottyannak a vámok

Fellegi Tamás, 2018. július 24., 10:48
Cimkék
OTP
, Mol
, Kína
, forint árfolyam

Szárnyalnak a kínai tőzsdék, lerázzák a kereskedelmi háború hatását. Európa is emelkedik, különösen jó formában a lengyelek, a BUX viszont nem mozdul. Kitartóan gyengélkedik a forint, mindenki várja, mit mond és lép ma a jegybank.

Már a tegnapi amerikai kereskedésben látszott, hogy újra a vevők kerülnek többségbe, az indexek kismértékben emelkedtek, a részvények közül a Facebook és a Microsoft van csúcson, ezek a papírok most nagy kedvencek.

Microsoft
Microsoft

Ázsiában a kínai piacokon jelentkezett erős vételi nyomás, úgy tűnik, a kereskedelmi háború okozta korábbi nagy árfolyamzuhanást a befektetők már soknak tartották. Sanghaj 1,6 százalékot emelkedett 2905 pontig, Hongkong majdnem másfél százalékot 28 660 pontig.

Hirdetés

Az európai részvénypiacok is jó formában vannak, a legnagyobb mértékben a lengyel WIG 20 index emelkedik. A hazai börze viszont nem tud emelkedni, a Mol közel egy százalékot gyengül 2676 forintig, az OTP viszont fél százalékkal van feljebb 10 050 forinton. A Richter és a Telekom alig mozdulnak, 4800 illetve 400 forint az áruk.

A forint továbbra is meglehetősen gyenge, árfolyama 326,50 és 327 között ingadozik az euróhoz képest. Az MNB monetáris tanácsa ma tart kamatdöntő ülést, a piac nagyon várja, hogy történik-e valamilyen lépés a monetáris szigorítás irányába.

Euró/forint
Euró/forint  Friss árfolyamok >>>

Átmeneti erősödés után újra esik az arany ára, 1220 dollárt adnak érte.

Arany
Arany  Friss árfolyamok >>>
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Veszélyes játszmába kezdtek – a lengyelek elárulják Berlint, Brüsszelt és Teheránt

Veszélyes játszmába kezdtek – a lengyelek elárulják Berlint, Brüsszelt és Teheránt

Elképesztő szintű az iráni politikai felháborodás Varsó azon lépése kapcsán, hogy helyszínt ad egy Irán-ellenes globális konferenciának. A lengyelek döntése óriási pofont jelent Berlin, Párizs és az EU számára. Varsó Amerika kiemelt partneri pozíciójára törekszik, kihasználva, hogy Washington és Berlin között egyre feszültebb a diplomáciai viszony. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?