Hirdetés
Hirdetés

Kis cégek nagy napja

2017. november 20., 19:49
Cimkék
Mol
, Opus
, Konzum

Számtalan kispapírt vettek ma lelkesen a befektetők a pesti börzén, a forgalmi rekordot az Opus döntötte meg. A Molt, amint várható volt, megtépték a kezdeti gyengülés után, a Richter is emelkedett, az OTP viszont gyengült. Felfelé mentek az európai piacok is, csökkent viszont az olajár és arany is gyengült.

A hazai tőzsde forgalmi rekordját ma az Opus adta, mostanában nem ritkaság, hogy Mészáros Lőrinc cégbirodalmának tagja nyeri el ezt a megtisztelő címet. A papír 1,9 milliárd forint értékben cserélt gazdát, miközben 4,5 százalékkal emelkedett 681 forintig.

Forgalom tekintetében az OTP következett másfél milliárddal, ára 9980 forintig csökkent. A papír a csúcspontjához képest 10 százalékkal lejjebb forog, de ez nem egy nagy mérték ahhoz képest, hogy milyen emelkedésen van túl.

Hirdetés

A Mol a reggeli gyengélkedés követően pluszba fordult egyharmad százalékkal magasabban, 3210 forinton zárt, de ezt az olajpapírnál az utóbbi napokban megszokhattuk: sokszor esni kezd, majd nagyot rántanak rajta. A Richter félmilliárdos forgalom mellett 0,65 százalékkal 6990 forintra erősödött, alig kisebb forgalom mellett csökkent az Appeninn 816 forintig. A harmadik Mészáros-papír, a Konzum egy százalékkal emelkedett, 3127 forintig.

Az utóbbi időben ugyancsak népszerű BIF 12 százalékkal került feljebb 1870 forintig, és akadt két kisebb cég, amely limit mértékben emelkedett: az EHEP 20 százalékkal zárt feljebb 927 forintin, a Kartonpack 14 százalékkal 8880 forinton.

A kezdeti gyengélkedés után pluszba lendültek az európai tőzsdeindexek, a DAX végül fél százalékos emelkedés után 13 060, a francia CAC-40 0,4 százalék emelkedés után 5340 ponton zárt. A lengyel tőzsde is jól teljesített, a WIG20 index egy százalékkal lett magasabb, értéke 2468 pont.

Csökkent a pénteken felpattanó olajár: a WTI 56 dollár lett, a Brent 62. Az arany másfél százalékkal gyengült, unciánként 1277 dollárig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    2018. március 14., 14:32
    Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    A legutóbbi adatok szerint sok magánszemély vásárolja az inflációkövető államkötvényeket. Nem kell megijedniük, általában ezek követik a pénzromlást, pénzük várhatóan meg fogja őrizni reálértékét. Van azonban olyan eset, amikor csak követik, de nem érik utol, mégpedig akkor, ha túlzottan nagyokat ugrik az infláció.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?