Hirdetés
Hirdetés

Kivirultak a Mészáros-cégek az újabb akvizíciós hírre

Fellegi Tamás, 2018. február 01., 10:37
Cimkék
Mol
, Richter
, Amazon
, Netflix
, Konzum

Több napos gyengélkedés után ma újra emelkedik az Opus, az Appeninn és a Konzum, de a Molnak és a Richternek is jó napja van. Európában is emelkedés köszönti az új hónapot, az amerikai részvények közül pedig mutatunk két gyönyörűséget. Továbbra is bivalyerős az euró, majdnem 1,25 dollárt ér.

A tegnapi heves ingadozás után ma békés emelkedéssel nyitott a hazai tőzsde. A BUX 0,6 százalékkal van feljebb 40 440 pontom, ami a Mol 0,8 százalékos és a Richter 1 százalékos nyereségének köszönhető, az olajpapír 3074 forintot ér, a gyógyszergyári papír 6500-at.

Érdekelnek a részvénypiacok? Esetleg túl sokat emelkedtek már? A Privátbankár.hu befektetői szemináriumán erről is szó lesz, regisztrálj most, mielőtt elfogynak a helyek! >>>>

Hirdetés

A tegnapi hír, miszerint a Konzum is pályázhat a Telenor eladósorba került magyarországi cégére, jót tett az egész Konzum-csoportnak, vagy ahogy nevezni szokták, a Mészáros részvényeknek. A Konzum 4 százalékkal van feljebb 3280 forinton, az Opus 3 százalékkal 644 forinton, az Appeninn ugyancsak 4 százalékkal 641 forinton.

Európa is szép emelkedéssel nyit: a főbb indexek közel egy százalékkal vannak feljebb. Amerika tegnap alig mozdult, a jegybank szerepét betöltő Fed ülése semmilyen meglepetést nem hozott, annyi érdekesség volt csak, hogy elégedettek az inflációval, így a kamatemelési sorozat feltehetően az eddig várt ütemben folytatódik, az amerikai monetáris politika rövidesen teljesen helyreáll, szemben az európaival.

A januári nagy raliból két ismert papír különösen szép eredménnyel emelkedik ki: egyik az Amazon, másik a Netflix. Mindkettő nagy növekedésű cég, ráadásul sokan nem bíztak bennük, így feltehetően shortolták őket, és ezek kényszerű zárási is hajthatta az árfolyamot.

Amazon
Amazon

Az egyik az Amazon, amely októberben egy jó eredményre nagyot ugrott 1100 dollárig, onnan év végéig felment csendesen 1200-ig, majd a januári begyorsulásban 1450-ig.

Netflix
Netflix

A másik a Netflix, amely január elején 200 dollárnál tört ki, majd a nagy növekedésről beszámoló negyedéves jelentére hatalmas réssel ugrott és onnan napokig ment tovább, teljesen extrém, 90 fölötti RSI értéket mutató túlvettséget elérve, majd tegnap korrigált először.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Kennedy és az első Holdra szállás óta nem volt különösebben éles az űr, pontosabban a Hold meghódítására irányuló verseny. Ezt most Kína piszkálhatja fel, ugyanis olyasmire készül, amit eddig senkinek sem sikerült: űrszondát akar juttatni a Hold sötét oldalára. Kérdés, hogy milyen céllal – és vajon mit visznek magukkal a rejtélyes holdjárón.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?