Hirdetés
Hirdetés

Komoly változás a Richter élén: 25 év után váltanak

2017. október 03., 08:45

Bogsch Erik továbbra is a társaság elnöke marad, de a vezérigazgatói posztot Orbán Gábor tölti be.

Orbán Gábor a Privátbankár Növekedés 2013 konferenciáján
Orbán Gábor a Privátbankár.hu egy korábbi konferenciáján

Bogsch Erik úr a Richter Gedeon Nyrt. élén 25 éve fennálló vezérigazgatói tisztségét 2017. november 1. napjától nem kívánja betölteni - közölte a társaság a tőzsde honlapján. Bogsch Erik nem hagyja el a társaságot: igazgatósági tagságát és az igazgatóság elnöki tisztségét továbbra is megtartja.

November 1-jétől Orbán Gábor, a jelenlegi általános vezérigazgató-helyettes lép előre vezérigazgatónak. Bogsch Erik a jövőben a kereskedelem, a nemzetközi és a kormányzati kapcsolatok közvetlen felügyeletéért felel.

Hirdetés

Mire kell figyelnie az új vezetésnek?

A társaság értékelése szerint a Richter előtt a kihívás jelenleg abban áll, hogy a fokozatosan egyre kompetitívebbé váló generikus és branded piacokon innovatív termékportfolióval ellensúlyozható legyen a kieső forgalom és fenntartható legyen a növekedési pálya. Ezen célok megvalósításához két egyformán fontos, de egymástól nagymértékben különböző vezetői feladatot kell párhuzamosan végrehajtani a Richterben.

Az egyik lényege, hogy egyre hatékonyabban és korszerűbben kell működtetni a meglévő ellátási láncot a hagyományos piacok felé. A fejlesztés, gyártás, minőségbiztosítás, logisztika területén továbbra is versenyképesnek kell maradni, megküzdve a hatóságok és a versenytársak okozta árerózióval, valamint a több irányból egyszerre érkező költségnyomással.

A másik, ettől világosan elkülönülő vezetői feladat a specialty pharma irányba megkezdett építkezés folytatása a nyugat-európai és tengerentúli piacokon létrehozott kereskedelmi hálózatok fejlesztésével, valamint a magas hozzáadott értékű, túlnyomórészt innovatív termékportfolió folyamatos bővítésével.

Ennek során törekedni kell a meglévő termékeküzleti potenciáljának teljes körű kiaknázására, erősíteni kell a jelenlegi partnerekkelfolyamatban lévő együttműködéseket, felkutatni további akvizíciós célpontokat és új partneri megállapodásokat kötni a kereskedelem és/vagy a fejlesztés területén.

A specialty pharma stratégia végrehajtása a hazai szellemi hozzáadott érték középpontba helyezésével biztosítja, hogy a Richter Gedeon Nyrt. olyan sikeres, világszerte széles nőgyógyászati termékportfolióval rendelkező, magyarországi központú gyógyszeripari vállalat legyen, amely originális és bioszimiláris készítmények piacra vitelére képes, illetve a hagyományos piacokon korszerű és elérhető árú gyógyszerek széles körű kínálatát tudja nyújtani - írja közleményében a társaság.

Orbán Gábor 2003-ban szerzett diplomát a budapesti Közgázon, ezek után dolgozott az MNB-ben és az EKB-nál is volt elemző közgazdász. Az Aegon Alapkezelőnél 6 éven át vezette a kötvényüzletágat. Egyébként elismert nyugdíjszakértő, ebben a témában korábban sokat publikált.

2013-ban Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adó- és pénzügypolitikáért felelős államtitkárnak jelölte. 2015 júliusában saját döntéséből távozott a posztról, szeptembertől a Rothschild vezető tanácsadójaként helyezkedett el.

Orbán Gábor 2016 szeptemberében lett a társaság stratégiai igazgatója, decemberben pedig a Richter általános vezérigazgató-helyettesének nevezték ki.

Egyébként ekkor távozott posztjáról William de Gelsey, a társaság korábbi elnöke, és vette át helyét Bogsch Erik.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    2018. március 14., 14:32
    Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    A legutóbbi adatok szerint sok magánszemély vásárolja az inflációkövető államkötvényeket. Nem kell megijedniük, általában ezek követik a pénzromlást, pénzük várhatóan meg fogja őrizni reálértékét. Van azonban olyan eset, amikor csak követik, de nem érik utol, mégpedig akkor, ha túlzottan nagyokat ugrik az infláció.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?