Hirdetés
Hirdetés

Kormányváltástól félhetnek az Opus befektetői

2018. március 19., 15:06
Cimkék
OTP
, Mol
, BUX
, Opus

Napközben felgyorsult a pesti tőzsde esése, miközben Európában csak kisebb mínuszok mutatkoznak. Az Opust (korábbi nevén Opimus)a választási aggodalmak húzhatják le.

Szokatlanul nagymértékben zuhan a BUX, zárás előtt két órával 2,5 százalék az esés mértéke, az index értéke 37 910 pont. Különösen nagyot esik a Mol: 3,3 százalékkal van a pénteki záróára alatt, 2910 forinton. Az OTP is 3 százalékot esik, ára 11 390 forint.

A Richter vesztesége 1,8 százalék, ára 5465 forint, de a gyógyszergyári papír már reggel is itt járt. Esnek még az úgynevezett Mészáros-papírok, közülük az Opust lehet kiemelni, amely 6 százalékkal van lejjebb, 531 forinton. Az Opus lehet a legérzékenyebb egy esetleges kormányváltásra, mivel a cég birtokában lévő sajtóportfólió szempontjából döntőek az állami hirdetések.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kivándorlóink kérték – négy és félmillió forinttal több lehet a fizetésük

Kivándorlóink kérték – négy és félmillió forinttal több lehet a fizetésük

A fejlett társadalmak elöregedése azt eredményezheti, hogy nagyon nagy lesz a keletje a jól képzett munkaerőnek. Ez pedig azzal járhat, hogy a munkaadóknak sokkal többet kell ígérniük, nagyon megugorhatnak a fizetések. Németországban például fejenként 13 700 euróval. De jobban terjed majd a robotika is, például magyarországi gyárakban.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?