Hirdetés
Hirdetés

Közel 6 éve nem volt ekkora pörgés a magyar tőzsdén

2017. december 01., 12:59
Cimkék
BÉT
, tőzsde
, BUX

2012 januárja nem volt akkora havi forgalom a tőzsdén, mint most novemberben: a 297,8 milliárdos összforgalom 14,2 milliárd forintos napi átlagforgalmat jelent.

Bár a hónap során új történelmi csúcsot is láthattunk, a BUX végül az elmúlt hónapok után először alacsonyabb értéken zárta a hónapot.

A vezető részvények közül az OTP árfolyama 6,7 százalékkal csökkent az előző hónaphoz képest és 10 055 forinton fejezte be a hónapot. Ebben a körben forgalom tekintetében második helyen a MOL papírja végzett, viszont árfolyama csökkent -4,8 százalékkal az első hónaphoz képest, a forgalmi adatok szerint negyedik helyezett Richter viszont 2,2 százalékos emelkedéssel zárta a novembert. A blue chipek közül a Magyar Telekom is emelkedett, 1,5 százalékkal.

Hirdetés

58 százalékot drágult egy hónap alatt a Mészáros-papír

Prémium kategóriában november hónap nyertese az Opus volt, 58,6 százalékos emelkedéssel, melyet az FHB (24,1%), a CIG (23,6%), és a Pannergy (4,2%) követett. A Standard kategóriás papírok közül az EHEP emelkedett a legtöbbet, 307,4 százalékot, míg például a BIF 50,9, a Nordtelekom 35,3 százalékos, a FORRAS/T 26,3, az Altera pedig 22,2 százalékos növekedést produkált.

Élre állt a Concorde

Az azonnali részvénypiac duplikált forgalma 595,5 milliárd forint volt. A szolgáltatók rangsorának élére a Concorde Értékpapír Zrt. lépett 162,5 milliárd forintos forgalommal, míg a második helyre az Erste Befektetési Zrt került 104,8 milliárdos forgalommal. A képzeletbeli dobogó harmadik fokát végül a Wood & Company Financial Services a.s. foglalta el, 78 milliárd forintos forgalommal.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    2018. március 14., 14:32
    Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    A legutóbbi adatok szerint sok magánszemély vásárolja az inflációkövető államkötvényeket. Nem kell megijedniük, általában ezek követik a pénzromlást, pénzük várhatóan meg fogja őrizni reálértékét. Van azonban olyan eset, amikor csak követik, de nem érik utol, mégpedig akkor, ha túlzottan nagyokat ugrik az infláció.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?