Hirdetés
Hirdetés

Kritikus szintek Budapesten - betonba került a forint

2018. augusztus 15., 11:20

A török válság egyelőre nem mélyül tovább, erősödik a líra, és bár a török-amerikai kereskedelmi háború fokozódik, globális vonatkozásban egyelőre ezen a fronton is nyugalom van. Az európai tőzsdék többnyire végre emelkedni tudnak, bár Ázsiában éves mélypontra estek az árfolyamok. Budapesten a legfontosabb részvények kritikus szintekhez értek, a forint pedig betonba került.

A Trend FM elhozza Hollandiából Marco van den Akkert, a felhő-korszak utazó nagykövetét, aki rendhagyó módon mutatja be világszerte a cloud megoldások jelenét és jövőjét.
Részletek: konferencia.trendfm.hu >>

Szünetet tart a török válság

Erdogan elnök tegnapi harcos, ám kevés konkrét intézkedést belengető beszéde után erősödött a líra, és ez ma is folytatódott. Egy dollárért hétfőm még 7 lírát kellett adni a bankközi devizapiacon, mostanra két nap alatt 6 líra közelébe esett a jegyzés - rövid idő alatt ez alá a szint alá is benézett az árfolyam. Friss hír, hogy Erdoganék beleállnak az amerikaiakkal vívott kereskedelmi háborúba: az amerikai védővámokra válaszul jelentősen megemelték több amerikai termék, például a személygépkocsik, a szeszes italok és a dohányáruk vámját - részletek >>

Friss árfolyamok >>
Friss árfolyamok >>

A líra erősödésében azért a szakértők szerint a török jegybank ügyeskedése is benne van; azt nem tudni, hogy Erdogan elnök felszólítására valóban elkezdték-e lírára váltani a keményvalutájukat a török állampolgárok.

Hirdetés

Ennek ellenére az ázsiai tőzsdék gyengén zárták a napot, egyéves mélypontra estek a részvényárfolyamok, főként a techcégeket adták a szerdai kereskedésben. Az európai tőzsdék viszont pluszban nyitottak, követve az amerikai tőzsdeindexek tegnapi emelkedését. Igaz, másfél óra alatt valamennyi elveszett a lendületből, de a frankfurti DAX, a párizsi CAC40 és a londoni FTSE is kis pluszban jár még.

OTP 10 ezer, Telekom 400, Richter 5 ezer - fontos szinteknél a magyar bluechipek

Az állás 11 órakor - friss árfolyamok >>
Az állás 11 órakor - friss árfolyamok >>

A budapesti tőzsde is követi az európai társakat, a nyitásban szerzett előny olvadozni látszik a délelőtt közepére. A bluechipek közül a tegnap 2 százalékot erősödő Mol teljesít a legjobban - az elmúlt napok piaci esését is jól megúszta az olajpapír, most a bluechipek közül egyedüliként jár pluszban fél százalék fölött. Az OTP küzd a 10 ezer forintos technikai szinttel, rövid időre ez alá is benézett a jegyzés. A Telekom a 400 forintos fontos lélektani és technikai szinttel küzd. A Richter is tegnapi záróára alatt forog, ami lényegesen alacsonyabb a Citi nemrég kiadott 6600 forintos céláránál - a londoniak vételre javasolják az alulértékelt magyar gyógyszerpapírt.

Tegnap mélypontra esett a Waberer's, ma egyelőre sikerült elrugaszkodni a padlóról, több mint fél százalékot emelkedik a logisztikai papír, igaz, rendkívül alacsony forgalom mellett.

Menekülés: hasít a dollár, esik az arany

A piaci nehézségek idején megint előtérbe került a dollár menedékdeviza-szerepe, erősödik is a zöldhasú, az euróval szemben már 1,1320 környékén jár a jegyzés.

Idei csúcsán a dollár - friss árfolyamok >>
Idei csúcsán a dollár - friss árfolyamok >>

A befektetők klasszikus menedéke, az arany viszont tovább esik, ma is vesztett fél százalékot az árából, másfél éves mélyponton van - hogy lehet ez? Az okokat reggeli elemzésünkben jártuk körül alaposan >>

Betonban a forint

A forint teljesen beragadt, az euró nem mozdul ki a 322 és 323,50 közötti szűk sávból - ennek délelőtt a gyengébbik végén jártunk, az elmozdulás azonban nem jelentős.

Friss árfolyamok >>
Friss árfolyamok >>
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A magyarok ötödét hidegen hagyja, hogy komoly lemaradásban vannak a nők

A magyarok ötödét hidegen hagyja, hogy komoly lemaradásban vannak a nők

A Pew Research Center közzétette felmérését arról, hogyan vélekednek egyes országok állampolgárai a mindennapjaikról. Ennek egyik legfontosabb eleme a nemi egyenlőtlenség kérdése, amelyből kiderült, hogy a férfiak sokkal inkább úgy vélik, hogy javult ebben a kérdésben a helyzet, mint a nők. Például a német férfiak 78 százaléka szerint jobb a helyzet most, mint a 90-es évek végén, míg csupán a nők 62 százaléka vélekedik a hasonlóan. De mi a helyzet Magyarországon?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Az Európai Parlament megszavazta az óraátállítás eltörlését. Ön szerint a téli vagy a nyári időszámítás maradjon érvényben Magyarországon 2021-től?