Hirdetés
Hirdetés

Látnak fantáziát a Telekomban, elillant az optimizmus az USA-ban

Eidenpenz József, 2019. március 04., 19:04

A 2800-as szint felett nem bírt megmaradni az S&P 500 index, eég csúnya esés van a tengerentúli tőzsdéken. A BUX és az európai indexek viszont tartották magukat a pozitív tartományban, szépen drágult az OTP és a Mol is. Jó elemzés érkezett a Telekomról.

A kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos optimizmus tovatűnésével magyarázzák, hogy ma csúnya esésbe váltottak a tőzsdeindexek. Ráadásul decemberben a vártnál alacsonyabbra esett az építőiparban elköltött pénzek értéke.

Az S&P 500 index 2800 pont alá hullott, az a szint már többször erős ellenállásnak bizonyult. Ez az amerikai index egy százalék körüli mínuszban van, akárcsak a Nasdaq indexe, a Dow Jones ipari átlag viszont már 1,3 százalékkal esik.

Hirdetés

Európában valamivel jobb a kép, a német DAX index esett ugyan pár pontot, de a francia és brit társa 0,4 százalékos emelkedéssel zárt. A BUX 1,1 százalékkal ment fel, főleg az OTP miatt.

Megugrott az OTP

A gyorsjelentése utáni második napon a bankpapír 1,5 százalékkal pont 12 000 forintig emelkedett, a Mol 1,25 százalékkal ment fel, 3250-re. A Richter is kissé drágult, a 4ig pedig másfél százalékkal 2700-ra emelkedett.

A forint kicsit erősödött, 315,90 az euró árfolyama.

Magyar Telekom: Van benne fantázia?

Felkavarta az állóvizet a Telekom február végi gyorsjelentésével a KBC Equitas szerint. “Az erős éves számok, és az összességében jónak ígérkező év mellett pedig az osztalékpolitikában is változások jönnek”. Jó eséllyel a cég erős készpénztermelést mutathat a következő években, így van tér az osztalék növelésére.

A részvények fair értékére vonatkozó becslésüket így 550 forintra emelték, és továbbra is optimisták a részvényre. A mai tőzsdei záróár 470 forint volt.

Új SUV jön

A Kraft Heinz közel három százalékkal ment fel, miután a Morgan Stanley felminősítette. A Tesla esik, pedig Elon Musk bejelentette, hogy március 14-én új járművet mutatnak majd be Model Y néven. Az új SUV 10%-kal lehet drágább a Model 3-nál, és nagyobb mérete miatt valamivel kevesebb távolságot tehet meg azonos akkumulátorral – írta az Erste Befektetési hírlevele.

A Facebook és a Telegram fogják sikerre vinni a kriptodevizákat? Lehetséges, hogy több százmillió emberhez fog általuk eljutni az új technológia – írtuk délután.

https://privatbankar.hu/reszveny/a-facebook-es-a-telegram-fogjak-sikerre-vinni-a-kriptodevizakat-324887

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Világbotrány a Boeingnél: milyen repülők jutottak még erre a sorsra?

Világbotrány a Boeingnél: milyen repülők jutottak még erre a sorsra?

Az, hogy gyanúsan hasonló körülmények közt lezuhant két, szinte vadonatúj repülő, az egész világot sokkolta, és a Boeing 737 MAX gépeiben mindenki kételkedni kezdett. A világ légügyi hatóságai megvonták a típus engedélyeit, így ezek a modellek most csak a hangárokban állnak. A történelem során fordult már elő hasonló, igaz, nem sokszor – megnéztük a korábban a szégyenpadra került repülőket.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • A részvények, vagy a kötvények teljesítettek jobban a Lehman-válság óta?

    2019. március 14., 17:00
    A részvények, vagy a kötvények teljesítettek jobban a Lehman-válság óta?

    A tíz évvel ezelőtti pénzügyi és tőkepiaci válság óta a magyar hosszú kötvényalapok túlteljesítették az inflációt és az RMAX rövid futamidejű állampapír-indexet is, bár a MAX indexet legtöbbjük már nem érte utol. Többségük 6-9 százalék közötti éves hozammal örvendeztette meg befektetőit, ami így is több mint fele a jóval kockázatosabb részvényalapok teljesítményének.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?