Hirdetés
Hirdetés

Lehanyatlott a német piac, erősödik a forint

Fellegi Tamás, 2017. december 20., 18:51

Néhány európai tőzsdén esés bontakozott ki napközben, de a német index jóval nagyobbat esett, mint a többiek. A hazai börzén a reggeli pluszok eltűntek, csak a Richternek sikerült megőriznie egy kis nyereséget. A forint kissé erőre kapott, a dollár gyengült. A magasban, 2 és fél éves csúcs közelében tartózkodik az olajár.

Nagyot kapott ma a DAX, több mint egy százalékkal 13 070 pontig esett, miközben a francia CAC-40 csak fél százalékot veszített értékéből és 5350 ponton zárt, a többi európai tőzsde pedig csak kisebb elmozdulást produkált. Az éves teljesítmény persze így is szép a német indexnél: 14 százalék.

DAX, idei év
DAX, idei év

A pesti tőzsdén reggel még érdemi emelkedések mutatkoztak, de nap végére ezek leolvadtak. A Mol és az OTP alig mozdultak, 2970 illetve 10 480 forinton zártak, a Richter 0,4 százalékot megőrzött nyereségéből, 6750 forinton zárt. A Telekom 0,6 százalékkal esett, 459 forintig.

Hirdetés

Több mint 4 százalékot esett a tegnap előtt 1000 forintos célárral megvadított Pannergy: a papír 669 forinton zárt, tegnap 720 fölött is járt.

Kissé magához tért a forint a kiadós gyengélkedés után: 312,60 az eurónkénti árfolyam. Gyengült a dollár, egy euróért 1,19-et adnak belőle, ez persze megfelel az éves trendnek, hisz év elején 1,03-1,04 közt volt az árfolyam, éves szinten így az euró 15 százalékkal izmosodott az amerikai fizetőeszközhöz képest.

Euró/dollár, idei év
Euró/dollár, idei év

Erősödik az olajár: a WTI 58, a Brent 64,20 dollár.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Kennedy és az első Holdra szállás óta nem volt különösebben éles az űr, pontosabban a Hold meghódítására irányuló verseny. Ezt most Kína piszkálhatja fel, ugyanis olyasmire készül, amit eddig senkinek sem sikerült: űrszondát akar juttatni a Hold sötét oldalára. Kérdés, hogy milyen céllal – és vajon mit visznek magukkal a rejtélyes holdjárón.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?