Hirdetés
Hirdetés

Lekókadtak a spanyolok, gyengélkedik Európa

2017. október 19., 11:09

Egész Európa esik ma, a katalán válságra előkerültek az eladók. Nálunk az OTP és a Richter esik, a Mol kissé emelkedik.

Tegnap nagy öröm volt Európa-szerte, noha ma reggel járt le a spanyol kormány határideje, amíg Katalóniának igent vagy nemet kell mondani a függetlenségre. Azt mindenki gondolhatta, hogy egyértelmű nemet nem fog mondani a katalán vezető, hisz ez politikai öngyilkosság lenne, és az is nyilvánvaló volt, hogy a spanyoloknak legalábbis fenyegetőzniük kell az autonómia megvonásával, különben ők válnak hiteltelenné.

Az Ibex 35 spanyol index délelőtti alakulása
Az Ibex 35 spanyol index délelőtti alakulása

A meccs tehát le volt játszva, a piacok mégis most reagálnak, igaz, hogy a DAX már nyitáskor esni kezdett, pedig a katalán és a spanyol nyilatkozatok csak egy órával később hangzottak el. Nem kizárt, hogy ma valami másért indul esés, ez majd délután derül ki, amikor Amerika is üzembe áll.

Hirdetés

A spanyol index egy százalékkal van lejjebb, a DAX és a francia CAC-40 beéri fél százalékkal. A BUX 0,4 százalékot gyengül, ami jórészt az egy százalékkal 10 625 forintig eső OTP-nek köszönhető. A Richter 0,6 százalékot esik 6560 forintig, a Mol viszont fél százalékot emelkedik 3166 forintig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Az internetes kereskedelem háromszor olyan gyors tempóban bővül, mint a hagyományos - egyre gyakrabban vásárolunk hazai és külföldi weboldalakról, online áruházakból. De honnan tudhatjuk, hogy nem vernek át? Miről ismerszik meg a csaló webshop, mobilapp, hamis reklám? Ha mégis horogra akadtunk, mi a teendőnk?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?