Hirdetés
Hirdetés

Ma is az arany a favorit, erőre kapott az OTP

Fellegi Tamás, 2017. szeptember 05., 10:50

Emelkednek a komolyabb hazai részvények az OTP vezetésével, a kispapírok ugyanakkor teljesen lecsendesedtek, elmúlt bennük mindenféle korábbi láz. Európa is emelkedik, senkit nem aggaszt a koreai helyzet vagy bármi egyéb a piacokon. Az arany tartja tegnap szerzett erejét, az olajtípusok közti szokatlanul nagy árrés csökken.

A devizapiacok alig mozdulnak, érződik, hogy tegnap Amerikában szünnap volt, és miután most is csak hajnalodik, nincs még aktivitás. Amúgy is mintha valamiféle átmeneti egyensúly alakult volna ki: az euró sokat erősödött mind a dollárral, mind az angol fonttal, mind a svájci frankkal szemben, majd lezajlott egy kis korrekció, de érdemi visszaesés nincs.

A dollárhoz képest kevéssel 1,19, a frankhoz képest 1,14 alatt van most a közös európai fizetőeszköz, egy fontért pedig közel 1,09 eurót adnak. A forint 306,30 az euróhoz képest, az augusztusi 300 felé törekvés már a múlté.

Hirdetés

Az arany továbbra is erős, tartja a nagy emelkedés utáni 1340 dolláros szintet, ez az egyetlen instrumentum, ahol érződik az Észak-Korea körüli megnövekedett feszültség. Az olaj ára sem változik érdemben, csak a két fő típus, a WTI és a Brent közti rés csökkent kissé: előbbi 47,50 dollár, utóbbi 52,20.

Arany, egy hónap
Arany, egy hónap

Európában emelkedésnek indultak a tőzsdék, igaz, hogy nem túl nagy, jellemzően fél százalék alatt mértékben. A BUX fél százalékot emelkedik 37 650 pontig, leginkább az OTP húzza egy százalékos erősödésével, a bankpapír ára 10 355 forint. A Mol közel fél százalékkal 23 490 forintig emelkedik, a Richter 6590 forint, a Telekom 487.

A kispapírok mozgása és forgalma visszaesett, nyoma sincs annak a befektető láznak, mely Mészáros Lőrinc bevásárlása után következett a Konzumban, az Opusban és az Appeninnben, de átmenetileg néhány más papírra is átterjedt.

Opus (Opimus). Nagy emelkedés után korrekció, majd ellaposodás szűk sávban
Opus (Opimus). Nagy emelkedés után korrekció, majd ellaposodás szűk sávban
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Sosem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában - miért őrjöng Szijjártó?

Sosem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában - miért őrjöng Szijjártó?

Megint mozgalmas hetünk volt, itthon és külföldön is történtek az események. Legújabb videónkban összegyűjtöttük a hét legizgalmasabb a híreit, kiderült, hogy mi akasztotta ki a külgazdasági és külügyminisztert, illetve milyen őrült ötlettel állt elő Venezuela elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?