Hirdetés
Hirdetés

Ma mindenki kifelé igyekezne a Mészáros-ajtón

2017. november 08., 10:40

Tegnap tetőzött a BÉT-en valaha látott legnagyobb őrület, a beragadt befektetők adnék az Opust és az Appeninnt, de a fránya limit nem hagyja őket. A hatás olyan brutális, hogy a négy nagypapír emelkedését eltünteti a BUX-ból. Amerikában az Amazon és a McDonald's emelkedik napok óta igen masszívan.

Továbbra is az Opus és az Appeninn, Mészáros Lőrinc cégbirodalmának két tőzsdei tagja határozza meg a napot, sőt még az indexet is. A két papír a tegnapi fordulat után ma a 15 százalékos limittel esik, ott rengeteg eladó gyülekezik (az Opus esetében 2,2 millió darab!), vevő csak lejjebb lenne. Most is nyilvánvaló, hogy milyen értelmetlen ezekben a papírokban a napi limit, elég ránézni a grafikonra.

Opus
Opus

A két papír BUX-beli súlya miatt annyival csökkentik az indexet, hogy a négy nagy 0,3-0,9 százalékos erősödése alig mutatkozik benne. Az OTP fél százalékot emelkedik 10 500 forintig, a Mol 0,3-at 3230 forintig, a Richter ugyanennyit 6907 forintig, a Telekom közel egy százalékot 487 forintig. A harmadik Mészáros-papír, a Konzum, amely az őrület nagy részéből is kimaradt ebben a körben, csak mérsékelten, 2 százalékkal esik 2540 forintig.

Hirdetés

A nemzetközi tőzsdék az indexek szintjén keveset mozognak, viszont van két amerikai nagy kapitalizációjú papír, amelyik sok napja emelkedik, újabb és újabb csúcsot döntve. Ők az Amazon és a McDonald’s, előbbi a harmadik negyedéves eredményre réssel ugrott a csúcsra, és azóta is megy, erősen túlvett állapotban van.

Amazon
Amazon

A Meki békésen emelkedik nap mint nap, az idei év nagy kedvence a nem technológiai szektorban, a túlvettség már itt is megjelent.

McDoanald's
McDoanald's
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Minden autós rémálma: százezres károkat okozhat, ha nem figyelsz

Minden autós rémálma: százezres károkat okozhat, ha nem figyelsz

Defekt, sérült felni, rossz egyenesfutás: problémák, amelyek akár egyetlen kátyú után is jelentkezhetnek. Mindez nem csoda: egy-egy fagyos, csapadékos hét után kátyúk ezrei jelennek meg a hazai utakon, amelyek akár százezres nagyságrendű kárt is okozhatnak autónkban.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?