Hirdetés
Hirdetés

Magához tért a forint, erősödik a török líra

Fellegi Tamás, 2017. december 08., 18:47

Több napos gyengélkedés után végre erősödésbe kezdett a forint, a török líra pedig már trendszerűen korrigál, miután mélypontját már korábban elérte. A tőzsdéken továbbra is szakadatlan az emelkedés, a BÉT-en viszont esett az OTP és az Opus, közel fél százalékkal lehúzva a BUX-ot.

Tíz napig gyengült a forint, míg végre eljött benne egy erősödő nap. Hétfőn már volt egy ilyen erősödési kísérlet, de elakadt, akkor 314-től 313-ig tartott a folyamat. Most eurónként 315-nél történt a fordulat, és 313,75 lett az esti árfolyam, a döntő persze az lesz, hogy hétfőn kitart-e az erősödés.

Euró/forint
Euró/forint

Oka bőven lenne a forinterődösének: a rendkívüli alulértékeltségen túl az, hogy a cseh korona és a lengyel zloty egyaránt tartósan erősödik, a zloty ma is ezt tette, egy euróért már kevesebb, mint 4,20-at kellett belőle adni.

Hirdetés

A török líra is erősödik, ott viszont egy rendkívül hosszúra nyúlt, nagyon erős gyengülés ért véget két hete eurónként 4,70-en, és most már csak 4,50-et kell adni a közös európai fizetőeszközért.

Euró/török líra
Euró/török líra

Az európai tőzsdék megtartották reggeli erejüket, az amerikai indexek is szépen emelkednek, az S&P 500 fél százalékkal 2650 pontig, a Nasdaq 0,7 százalékkal 6860 pontig. A nagy internetes papírok közül a Facebook és a Google majdnem teljesen ledolgozták azt a veszteséget, amely a szektor papírjainak korrekciója során keletkezett.

Google
Google

A hazai börzén nem sikerült az emelkedés, sőt a BUX 0,43 százalékkal esett 38 232 pontig, köszönhetően az OTP másfél százalékos esésének 10 075 pontig, valamint a BUX-kosárban immár érdemleges súllyal rendelkező Opus 3,4 százalékos esésének 654 forintig. Emelkedett ugyanakkor a Mol 1,1 százalékkal 3051 forintig.

Drágult az olaj: a WTI 57,30 dollárig, a Brent 63,20-ig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Drága, de imádjuk - megvan, hol szeretnek lakni a magyarok

Drága, de imádjuk - megvan, hol szeretnek lakni a magyarok

Továbbra is töretlen a főváros pesti, belsőbb kerületeinek népszerűsége - derül ki a Duna House legfrissebb közleményéből. A XIII. kerület hosszú hónapok óta vezeti az érdeklődési listát, de a nyomában van Zugló és a belváros is.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?