Hirdetés
Hirdetés

Magához tért az OTP, esik a Meki

Fellegi Tamás, 2017. november 13., 10:35

A pénteki drámai esés után ma emelkedik az OTP, és az utóbbi idők kedvencei, az Opus, a Konzum és az Appeninn is jó formában vannak. A világ tőzsdéi továbbra is a magasban, a vég nélkül szárnyaló McDonald’s komoly korrekcióba kezdett. Kis csökkenés után is a magasban az olajár.

A múlt hét utolsó napján a gyorsjelentése után nagyon megütötték az OTP papírját és a Mol is esett, de ez valószínűleg inkább csak annak volt köszönhető, hogy előtte nagyot emelkedtek az árfolyamok, és időszerű volt már egy profitrealizálás. Ma azonban egy százalékot emelkedik a papír 10 150 forintig, miközben a Mol és a Richter ma csak kismértékben mozdulnak.

Szárnyal az Opus, a Konzum és az Appeninn: az Opus 4,6 százalékkal van feljebb 567 forinton, a Konzum 2800 forint, ez 3 százalékos bővülés, az Appeninn 766 forint, ez 6 százalékos erősödés.

Hirdetés

Amerikában és Európában a tőzsdék egyaránt történelmi csúcsaik közelében állnak, ellenben az eddig idén szárnyaló McDonald”s érdemi komoly esésbe kezdett.

McDonald's
McDonald's

Az olajár kismértékben csökkent, de ez szinte észre sem vehető ahhoz a ralihoz képest, amit az elmúlt hetekben produkált. A WTI 56,70 dollár, a Brent 63,60. Az olajkitermelők igen boldogak lennének, ha ez az árfolyamszint tartósan fennmaradna.

Brent olaj
Brent olaj
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Félsz lakáshitelt felvenni? Itt van, hogyan csökkentsd a hiteltartozást

Félsz lakáshitelt felvenni? Itt van, hogyan csökkentsd a hiteltartozást

A lakáspiacot az újlakás építésre vonatkozó kedvezményes áfa, és az alacsony hitelkamat környezet is fűti. A kedvező kamatok révén a vevők 25 százaléka, az új építésű projekteknél pedig közel 40 százalék vásárol hitelből lakást. Ugyanakkor egy esetleges globális kamatemelés a hazai kamatkörnyezetre is hatással lenne.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    2018. március 14., 14:32
    Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    A legutóbbi adatok szerint sok magánszemély vásárolja az inflációkövető államkötvényeket. Nem kell megijedniük, általában ezek követik a pénzromlást, pénzük várhatóan meg fogja őrizni reálértékét. Van azonban olyan eset, amikor csak követik, de nem érik utol, mégpedig akkor, ha túlzottan nagyokat ugrik az infláció.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?