Hirdetés
Hirdetés

Már szárnyal a cég a Vajna-örökséggel, hasít az angol font

Fellegi Tamás, 2019. január 24., 12:16

Emelkedik az Est Media, már nem félnek a befektetők Andy Vajna részesedésének sorsától. Kis papírok nagy napja, a nagyok közül csak a Telekom mozdul. Szárnyal az angol font.

Az első két napi ijedelmet követően ma már fantáziát látnak a befektetők az Est Media részvényében, melyben Andy Vajna 5 százalékos részesedéssel rendelkezett: a papír 9 százalékkal 114 forintig emelkedik.

Est Media
Est Media

Ugyanekkora százalékos mértékben, de esik a Plotinus, mely rövidesen már AKKO néven fog forogni, 22 600 forint az árfolyam. Limittel 20 százalékkal esik a közkézhányad nélküli Kartonpack, 23 200 forintig. A nagyok nem mozdulnak, csak a Telekom emelkedik 0,7 százalékkal 266 forintig.

Hirdetés

Az európai tőzsdék ma felfelé indultak, a francia és a német index fél százalékkal erősödik, Milánó viszont több mint egy százalékos nyereséget könyvelhet el.

Visszaesett a forint a korábbi napok nagy szárnyalása után, 318,70-et kell adni egy euróért. Folytatja ezzel szemben hegymenetét az angol font: immár több, mint 1,15 eurót ér. A piac a Brexit elhalasztását, esetleg törlését várja, ami talán kissé túl optimista forgatókönyv, de vélhetően szerepet játszik az árfolyamemelkedésben a korábban kiépült short (a font gyengülésére játszó) pozíciók lezárása is.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Dagad az Epstein-botrány: rejtélyes végrendeletet írt a milliárdos halála előtt

Dagad az Epstein-botrány: rejtélyes végrendeletet írt a milliárdos halála előtt

A halála előtt két nappal írta alá végrendeletét Jeffrey Epstein milliárdos, akit emberkereskedelem és kiskorúak megrontásának vádjával helyeztek előzetes letartóztatásba, és aki a hivatalos jelentés szerint öngyilkos lett a börtönben. Minden vagyonát egy ismeretlen összetételű társaságra hagyta. A hivatalos jelentés szerint felakasztotta magát.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?