Hirdetés
Hirdetés

Már szárnyal a cég a Vajna-örökséggel, hasít az angol font

Fellegi Tamás, 2019. január 24., 12:16

Emelkedik az Est Media, már nem félnek a befektetők Andy Vajna részesedésének sorsától. Kis papírok nagy napja, a nagyok közül csak a Telekom mozdul. Szárnyal az angol font.

Az első két napi ijedelmet követően ma már fantáziát látnak a befektetők az Est Media részvényében, melyben Andy Vajna 5 százalékos részesedéssel rendelkezett: a papír 9 százalékkal 114 forintig emelkedik.

Est Media
Est Media

Ugyanekkora százalékos mértékben, de esik a Plotinus, mely rövidesen már AKKO néven fog forogni, 22 600 forint az árfolyam. Limittel 20 százalékkal esik a közkézhányad nélküli Kartonpack, 23 200 forintig. A nagyok nem mozdulnak, csak a Telekom emelkedik 0,7 százalékkal 266 forintig.

Hirdetés

Az európai tőzsdék ma felfelé indultak, a francia és a német index fél százalékkal erősödik, Milánó viszont több mint egy százalékos nyereséget könyvelhet el.

Visszaesett a forint a korábbi napok nagy szárnyalása után, 318,70-et kell adni egy euróért. Folytatja ezzel szemben hegymenetét az angol font: immár több, mint 1,15 eurót ér. A piac a Brexit elhalasztását, esetleg törlését várja, ami talán kissé túl optimista forgatókönyv, de vélhetően szerepet játszik az árfolyamemelkedésben a korábban kiépült short (a font gyengülésére játszó) pozíciók lezárása is.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Még hogy válság? Kitűnő hete volt Amerikának

Még hogy válság? Kitűnő hete volt Amerikának

A múlt év őszén komoly esés indult az amerikai tőzsdéken, amely decemberben összeomlásba torkollott. Nem csak a befektetők estek pánikba, hanem amerikai kormányzati tényezők is, sőt, maga a jegybank szerepét betöltő Fed is. Nos, mindez csak ijesztés volt, a héten az árfolyamok immár az őszi szintekre emelkedtek.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Advertisement

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?