Hirdetés
Hirdetés

Már szárnyal a cég a Vajna-örökséggel, hasít az angol font

Fellegi Tamás, 2019. január 24., 12:16

Emelkedik az Est Media, már nem félnek a befektetők Andy Vajna részesedésének sorsától. Kis papírok nagy napja, a nagyok közül csak a Telekom mozdul. Szárnyal az angol font.

A Trend FM elhozza Hollandiából Marco van den Akkert, a felhő-korszak utazó nagykövetét, aki rendhagyó módon mutatja be világszerte a cloud megoldások jelenét és jövőjét.
Részletek: konferencia.trendfm.hu >>

Az első két napi ijedelmet követően ma már fantáziát látnak a befektetők az Est Media részvényében, melyben Andy Vajna 5 százalékos részesedéssel rendelkezett: a papír 9 százalékkal 114 forintig emelkedik.

Est Media
Est Media

Ugyanekkora százalékos mértékben, de esik a Plotinus, mely rövidesen már AKKO néven fog forogni, 22 600 forint az árfolyam. Limittel 20 százalékkal esik a közkézhányad nélküli Kartonpack, 23 200 forintig. A nagyok nem mozdulnak, csak a Telekom emelkedik 0,7 százalékkal 266 forintig.

Hirdetés

Az európai tőzsdék ma felfelé indultak, a francia és a német index fél százalékkal erősödik, Milánó viszont több mint egy százalékos nyereséget könyvelhet el.

Visszaesett a forint a korábbi napok nagy szárnyalása után, 318,70-et kell adni egy euróért. Folytatja ezzel szemben hegymenetét az angol font: immár több, mint 1,15 eurót ér. A piac a Brexit elhalasztását, esetleg törlését várja, ami talán kissé túl optimista forgatókönyv, de vélhetően szerepet játszik az árfolyamemelkedésben a korábban kiépült short (a font gyengülésére játszó) pozíciók lezárása is.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A magyarok ötödét hidegen hagyja, hogy komoly lemaradásban vannak a nők

A magyarok ötödét hidegen hagyja, hogy komoly lemaradásban vannak a nők

A Pew Research Center közzétette felmérését arról, hogyan vélekednek egyes országok állampolgárai a mindennapjaikról. Ennek egyik legfontosabb eleme a nemi egyenlőtlenség kérdése, amelyből kiderült, hogy a férfiak sokkal inkább úgy vélik, hogy javult ebben a kérdésben a helyzet, mint a nők. Például a német férfiak 78 százaléka szerint jobb a helyzet most, mint a 90-es évek végén, míg csupán a nők 62 százaléka vélekedik a hasonlóan. De mi a helyzet Magyarországon?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Az Európai Parlament megszavazta az óraátállítás eltörlését. Ön szerint a téli vagy a nyári időszámítás maradjon érvényben Magyarországon 2021-től?