Hirdetés
Hirdetés

Még mindig zuhan az angol font, magára talált a Snapchat

Fellegi Tamás, 2017. augusztus 23., 10:45

Tovább viszi a lendület lefelé az angol fontot, vagy inkább felfelé az eurót, ahogy nézzük, hisz az euró a dollárhoz képest is erős. A tőzsdék emelkednek, magához tért a Snapchat. A BÉT csendes, az OTP van lejjebb a tegnapi nagy rali után, abbamaradt a kispapírok szárnyalása, sőt ma korrigál az Appeninn és a CIG Pannónia.

Az angol font a tavaly év végi összeomlás szintjét közelíti, akkor 1,06-ig esett az euróhoz képest de az egy hosszú eső trend végét jelző pánik volt, onnan kiadósabb korrekció jött 1,20-ig. Most az árfolyam 1.087 euró, és masszívan, napról napra ereszkedik, más a jellege, mint a tavaly év véginek.

Angol font/forint, 10 év
Angol font/forint, 10 év

A forinthoz képest 330 az árfolyam, ez alatt csak 2008 és 2011 között járt, amikor a forint az euróhoz képest is sokkal erősebb volt. Most eurónként 303 és 304 közt tartózkodik a hazai valuta napok óta, meglehetősen stabilan.

Hirdetés

Tegnap Amerikában szép emelkedés volt a tőzsdéken: a rossz hírek csak rövid ideg hatnak, utána máris megjönnek a vevők, ilyen egy hosszú emelkedő trend. Az S&P 500 index egy százalékot emelkedett 2452 pontig, ezzel visszakapaszkodott az 50 napos mozgóátlag felé, vagyis még a legrövidebb emelkedő trend sem tört meg.

S&P 500
S&P 500

A tech-szektorban nagy zuhanás után tartósan korrigál a Snap részvénye, aminek a túladottságon kívül az is oka lehet, hogy a legfrissebb adatok szerint az amerikai tinédzserek tömeges hagyják ott a Facebookot és vonulnak át az Instagramra illetve a Snapchatre. Ez természetes folyamat, hisz ez a korosztály szeret a szülei elől elbújva randalírozni úgy a valós életben mint a virtualitásban. Az Instagramon persze ugyancsak a Facebook csoportnál vannak, a Snapnek azonban ez egy kis remény, hogy a nagy konkurens mellett is van élet.

Snap. A kibocsátási áron nagy letörés, most korrekció
Snap. A kibocsátási áron nagy letörés, most korrekció

Európa már tegnap szépen emelkedett, ma a Frankfurt és Párizs kis pluszban vannak. A BUX kismértékben esik, leginkább az OTP fél százalékos csökkenésének köszönhetően, de ez igazán elnézhető a bankpapírnak, hisz igen szép emelkedésen van túl, most 10 280 forinton kötnek rá.

Abbamaradt a kispapírok iránti őrület, esik az Appeninn 5 százalékkal esik ma 367 forintig, a CIG ugyanennyivel csökken 258 forintig, miután a befektetők megemésztették a tegnapi negyedéves jelentést.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Annyi olaj kerül felszínre az óriás kitermelőhelyen, hogy nem tudják elszállítani

Annyi olaj kerül felszínre az óriás kitermelőhelyen, hogy nem tudják elszállítani

A legnagyobb amerikai palaolaj-kitermelő környéken, Nyugat-Texasban olyan ütemben növekszik a kitermelés, hogy rövidesen eléri azt a limitet, amit csővezetéken el tudnak szállítani, mondhatni, ami a csövön kifér. Egy évig most kénytelenek lesznek a földben hagyni a többletet, az OPEC legnagyobb örömére.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?