Hirdetés
Hirdetés

Megbokrosodott a legújabb Mészáros-szerzemény

Fellegi Tamás, 2017. október 12., 10:44

Szárnyal az üzletember meghatározó tulajdonába került legfrissebb cég, az Appeninn papírja. Kisebbet emelkedik az Opus, a három elhíresült papír közben uralja a forgalmi listát. A nagyok közül a Mol drágul, a Telekom esik. Erősödik az arany, gyengül a dollár, Amerika csúcson, mint mostanában mindig.

Hosszú stagnálás után tegnap heves emelkedésnek indult az Appeninn papírja, el is akadt a 15 százalékos kereskedési limiten, és ma, mint ilyen kor rendszerint, tovább emelkedik, 11 százalék pluszban van 553 forinton.

Appeninn
Appeninn

Különösebb fundamentális ok nincs, de erre a Mészáros Lőrinc nevével jelzett cégeknél nincs is szükség. vagy valaki növeli még tulajdonrészét, vagy csak a befektetők számítanak arra, hogy innen-onnan mindenféle értékes dolgok kerülnek a cégbe. De ha mindennek nincs semmi szerepe, akkor is ott a Konzum és az Opus által bejárt út.

Hirdetés

Egyetlen szám van, amely szerint össze lehet vetni a papírokat: az Opimus és a Konzum 50-60 milliárd forintos kapitalizációval rendelkezik, az Appeninn a nagy emelkedés után ennek kb. fele, viszont a cégben jóval kevesebb érték is van, mint a másik kettőben, így önmagában már ez sem indokol további brutális hegymenetet. Az Opust is veszik, 3 százalékkal van följebb 260 forinton.

A BÉT forgalmi listáját torzítják is ma a fenti papírok: az Appeninn forgalma alig marad el a Molétól, a harmadik helyen az OTP, negyediken a Konzum, ötödik az Opus, és csak utána jön a Richter.

A BUX 0,3 százalékkal van feljebb, 38 580 ponton, szinte kizárólag a Molnak köszönhetően, ami közel egy százalékot emelkedik 3046 forintig. A Telekom 0,6 százalékkal esik 479 forintig, de mivel jóval kisebb a súlya, mint a Molé, kevésbé befolyásolja az indexet.

Nézzük ezek utn, mi zajlik a világban. Amerika ismét csúcsra járt, de miután az utóbbi időben nem igazán tesz mást, ez már normálisnak tekinthető. Európában alig van mozgás, teljes a megnyugvás a katalán válság enyhülése után.

Az euró továbbra is jó erőben a dollárral szemben, immár 1,187-et ér. Az arany a tegnapi gyengülés után ma felugrott 1300 dollárig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Te tudod, mennyit kell fizetned majd az autópályákon?

Te tudod, mennyit kell fizetned majd az autópályákon?

Az üdülési szezon beindultával számos honfitársunk autóval utazik a szomszédos országokba, számukra hasznos információ, hogy a nyaralás célpontjai felé vezető úton mennyit és milyen módon fizethetnek az autópálya-használatért.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?