Hirdetés
Hirdetés

Meglepetés a kutakon – hol lehet a benzin alja?

2018. február 21., 07:18

Megint olcsóbbak lettek az üzemanyagok, és a szakértők szerint még nem értük el az alját.

Ismét csökkentette a 95-ös benzin és a dízel árát is 2-2 forinttal árát a Mol Nyrt. Ezzel a benzin átlagára literenként 351 forintra, a gázolajé 357 forintra mérséklődött. Az üzemanyagok ára utoljára február 16-án csökkent, akkor 4-4 forinttal lett olcsóbb tankolni.

A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

Hirdetés

De hol lehet az alja?

Az Erste Bank olajipari elemzője, Pletser Tamás szerint további kis mértékű korrekciók várhatóak az üzemanyagárakban, mivel a januári erős drágulás után az utóbbi hetekben lefelé mozdultak az olajárak a nemzetközi piacon, s emellett gyengült a dollár a forinttal szemben is. A Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta: a külpiaci olajárakat elsősorban az húzta lejjebb, hogy a napokban napvilágra kerültek az észak-amerikai kitermelési adatok.

Ezek alapján az Egyesült Államokban óriási mértékben növekedett az olajfelhozatal, így a korábbi hordónkénti 70 dolláros szintről 65 dollár közelébe esett az árszint az Európában referencia-típusnak számító Brent olaj esetében. A szakember szerint várhatóan ez a jegyzésár lesz majd az átlag az idén.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Támadnak a szuperbaktériumok – ki nem találod, mi lehet a gyógyír

Támadnak a szuperbaktériumok – ki nem találod, mi lehet a gyógyír

Napjainkban egyre nagyobb gondot okoznak az úgynevezett szuperbaktériumok, ezek ugyanis rendkívül ellenállóak az antibiotikumos kezelésekkel szemben. Egy-egy új baktériumtörzs fejlődése így soha nem látott, súlyos betegségek kialakulásához vezethet. Szerencsére a tudósok találtak egy módszert, amivel felvehetik a harcot – ehhez azonban előbb meg kell fejniük egy kacsacsőrű emlőst.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?