Hirdetés
Hirdetés

Megőrülnek Mészárosék részvényeiért, csalódást keltett az IBM

Eidenpenz József, 2018. október 17., 19:01

Óriásit emelkedtek a kormányközeli kézben levő cégek ma a tőzsdén, miközben a BUX lényegében stagnált. A forint stabil, esik az olaj, drágul a cukor és a kávé. A gyorsjelentések rendezik át a részvénypiacokat, miközben a Fed aktáira várnak a befektetők.

Az IBM Magyarország Kft. nemzetközi szolgáltató központjának bejárata Székesfehérváron. MTI Fotó: Beliczay László
MTI Fotó: Beliczay László

Az IBM csalódást keltő eredménye és az amerikai házépítési engedélyek várnál alacsonyabb száma lehetett az oka, hogy ma az amerikai indexek inkább lefelé indultak el, ha csak egy kicsit is. Az olaj pedig komoly esésbe kezdett a szokásos készletadat után, két százalék körüli mínuszban van.

Jelenleg a Nasdaq Composite index és a Dow Jones ipari átlag 0,2 százalékos mínuszban van, az S&P 500 pedig stagnál. Nemsokára, este nyolckor a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyvét teszik közzé, amit árgus szemekkel figyelnek a befektetők. Ha újdonságot tartalmaz a kamatok szempontjából, az megmozgathatja a piacokat.

Hirdetés

Európában folytatódik az EU és Olaszország között a költségvetési vita, az olasz tőzsdeindex 1,3 százalékkal esett. A német és a francia fél százalékkal ment le, de a BUX indexnek sikerült 0,1 százalékos süllyedéssel megúsznia.

Robbant a 4iG, az Opus

Az OTP 0,3 százalékkal 10 250-re, a Mol 0,7 százalékkal 3040-re esett, a Richter maradt az előző napi 5390-en. A 4iG 20, az Opus 11, a Konzum 4,5 százalékkal száguldott. A forint nagyon kicsit gyengült, kereken 322 forint az euró.

További árfolyamok itt láthatók

Németországban a Fresenius csalódást keltő számai miatt 16 százalékkal esett, az anyaholding pedig 8 százalékkal. Öt százalék feletti emelkedésben a Netflix, a médiavállalat jó jelentést tett közzé.

Hullámvasúton a Tesla

Sok észak-amerikai spekuláns megint a marihuána-részvényekkel van elfoglalva, pedig azok már sokat emelkedtek az utóbbi időben. Kanadában legalizálták a füvet, de a marihuána-cégek sokféle problémával küzdenek. A részvényeik ma inkább esnek.

A Tesla megint gondoskodik a befektetők folyamatos szórakoztatásáról. Tegnap azt jelentették be, hogy új chip-et készítenek az önvezető technológiához, amit a korábban erre a technikára befizető autósok ingyen fognak kapni. A részvény az általános jó hangulatot bőven túlszárnyalva több mint hat százalékkal fel is ment.

Drágább lett a kávé, a cukor

A mai hír szerint pedig 864 885 négyzetméternyi területet vásároltak Shanghai Lingang nevű részén, amelyen majdani kínai gyárukat működtetnék. Ám ez csak három év múlva esedékes. (Amikorra már igen sok konkurensük kezdi meg a termelést – a szerk.). Újabb menedzser hagyta ott a céget, erre a papír három százalékkal esik.

Valósággal felrobbant a kávé árfolyama, a pár hete még 100 alatt szenvedő termény ára ma újabb 3,5 százalékkal 121,7 dollárra ugrott. Hasonló mértékben emelkedik a cukor ára is, mindkettőt erősen befolyásolja a brazil helyzet.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Az FC Barcelona testközelből II.: transzferek, sérülések és csodaitalok

Az FC Barcelona testközelből II.: transzferek, sérülések és csodaitalok

A katalán klub összekapcsolja a sportot a tudománnyal, és futurisztikus fejlesztésekkel készül a jövőre. A Financial Times nemrég beleshetett a kulisszák mögé, és beszélhetett a főszereplőkkel – a napokban a riport rövidített változatát közöljük. A második részből kiderül, hogy mi a legfőbb motiváló erő, meg lehet-e jósolni a sérüléseket, és milyen ital segít a pontos passzolásban.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?