Hirdetés
Hirdetés

Megroggyant a forint, zuhant a tőzsde

2018. május 18., 19:39

Nem tud véget érni a forint zuhanása, de ma a cseh korona is nagyot gyengült. A tőzsdén Richtert, az OTP-t és a Molt egyaránt jól elkalapálták.

318 forint fölé került az euró árfolyama, amivel újabb két éves mélypontra sikerült jutnia a hazai valutának. Ezúttal a cseh korona is nagyot kapott, de ott van honnan esni, mivel az elmúlt egy évben igen szépet erősödött.

A pesti börzén jókora öntés volt, legnagyobb mértékben, 4 százalékkal a Richter esett 5600 forintig, igaz, előző nap nagyot emelkedett arra alapozva, hogy jó hír fog kijönni egyik fő gyógyszerével kapcsolatban, a hír azonban nem lett túl jó.

Hirdetés

Az OTP közel 2 százalékkal került lejjebb 10 450 forintig, ez már rég nem látott ár, a 11 ezer forintos fontos szinttől ezzel a papír alaposan el is távolodott. A Mol ugyancsak 2 százalékkal esett, 2702 forintig.

Az európai tőzsdék csak kisebb mértékben gyengültek, de az olasz börze kilógott a sorból másfél százalékos csökkenéssel.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kidurrant a mindenbuborék, miből lehet itt pénzt csinálni?

Kidurrant a mindenbuborék, miből lehet itt pénzt csinálni?

Tavaly nagyon rossz éve volt a tőkepiacoknak, túladottnak számítanak, de a Hold Alapkezelő pesszimista. Lehet, hogy most egy-két hónapig lesz egy medvepiaci felpattanás, de a következő évtizedben alacsony maradhat a részvénypiacokon elérhető hozam. A magyar eszközök árazása kivételesen a nyugat-európaival egyezik meg, ezért fokozatosan csökkentették azok arányát.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?