Hirdetés
Hirdetés

Megroggyant az internetszektor

Fellegi Tamás, 2017. november 30., 10:30
Cimkék
OTP
, Mol
, Amazon
, Facebook
, Netflix

A végtelennek tőzsdei emelkedő trendet tegnap egy szektorban váratlan esemény szakította meg: a trend vezetőit, az amerikai óriás internetes cégeket szokatlan mértékben ütötték meg. Európa csendes, itthon esik a Mol, emelkedik az OTP. Újra gyengül a forint, fellélegzett viszont a török líra.

Tegnap már annyira feltűnő volt a az emelkedő trend szokatlan, korrekció nélküli jellege, hogy még az Európai Központi Bank is felvonta szemöldökét. Ugyancsak szokatlan volt, hogy, noha a piac a tetőn állt békésen, még ott rántottak hirtelen egy nagyot az S&P indexen.

Facebook. Nagy esés, nagy forgalommal
Facebook. Nagy esés, nagy forgalommal

Nos, ezek után tegnapra jutott egy újabb érdekesség, ami viszont logikusan következik az előzőekből: hirtelen és durván beleadtak az eddigi abszolút vezető szektorba, a hatalmasra nőtt internetes cégek papírjaiba. Zuhant a Facebook, a Netflix, az Amazon és a Google egyaránt, utóbbi kettő két és fél százalékkal, a Netflix bő 5 százalékkal, a Facebook 4 és fél százalékkal.

Hirdetés

Maga a Nasdaq 1,3 százalékkal esett, míg az S&P 500 érdemben nem változott, így látszik, hogy most kifejezetten egy szektort találtak meg a befektetők. Ez azonban azt jelzi, hogy bármikor jöhet nagy eladás, és adott esetben nem csak egy szektorban, hanem az egész piacon. Kétségtelen, hogy a piac túlfeszült, túlvett, ilyenkor bármikor megjelenhetnek heves reakciók, nagy ingadozások.

Az európai tőzsdéken különösebb hatás ma nem mutatkozik, a BUX sem mozdul érdemben. A Mol fél százalékkal esik 3070 forintig, az OTP 0,8 százalékkal emelkedik 10 080 forintig, a Telekom szokása szerint visszatért 470 forintra.

A forint hét eleji jó állapotának tovaszállt, az árfolyam 312,20 körül van eurónként. A török líra egy kicsit fellélegzett, 4,66-at adnak belőle egy euróért.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    2018. március 14., 14:32
    Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    A legutóbbi adatok szerint sok magánszemély vásárolja az inflációkövető államkötvényeket. Nem kell megijedniük, általában ezek követik a pénzromlást, pénzük várhatóan meg fogja őrizni reálértékét. Van azonban olyan eset, amikor csak követik, de nem érik utol, mégpedig akkor, ha túlzottan nagyokat ugrik az infláció.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?