Hirdetés
Hirdetés

Megtartotta a forint az ünnepi nyereséget

Fellegi Tamás, 2018. november 06., 10:35

A múlt csütörtöki és pénteki erősödés után kedden reggel stabil volt a forint, a hazai börzén a tegnapi nagy vágta után kisebb korrekció mutatkozik, a Mol és a Richter gyengül. Az amerikai tőzsdeindexek a nagy felpattanás ellenére a kritikus szint alatt maradtak, ismét tankönyvi mozgást produkált az Amazon.

A forint árfolyama a két ünnepnap alatt, vagyis amíg az itthoni bankközi piac zárva volt, nagyot erősödött a nemzetközi piacokon, mintegy 4 forintot eurónként (325-től 321-ig). Tegnap ugyan volt némi visszaesés, de ma ismét stabil az árfolyam 321,80 körül.

Euró/forint
Euró/forint

A hétfőn gyengélkedő Konzum és Opus ma erőre kaptak, mindkettő 3 százalékkal van följebb 250 illetve 474 forinton. A két napon keresztül limittel, összesen 40 százalékkal emelkedő 4iG viszont megpihent. A BÉT tegnapi nagy ralija után ma már csak az OTP és a Telekom erősödik 10 540, illetve 402 forintig, a Mol és a Richter azonban egy-egy százalékkal gyengül 3008, illetve 5460 forintig.

Hirdetés

Az amerikai piacok tegnap keveset mozogtak, a múlt heti felpattanás nem volt elég ahhoz, hogy a legfőbb indexek, mint az S&P 500 és a Nasdaq Composite a fontos szintnek számító 200 napos mozgóátlag fölé visszakerüljenek.

Az Amazon a korábbi tankönyvi letörés után most ugyanilyen szépen tesztelte vissza azt a szintet, pénteken napközben még kissé fölé is nézett, majd tegnap lefordult róla és 1628 dolláron zárt.

Amazon. Visszatesztelte a 200 napos mozgóátlagot (piros vonal).
Amazon. Visszatesztelte a 200 napos mozgóátlagot (piros vonal).

Az Apple is nagyot esett újra a pénteki után, és bár a 200 napos mozgóátlagot nem érte el, az utolsó nagy, augusztusban indult emelkedést visszaadta.

Apple
Apple
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Komoly fejlesztések jönnek a magyarországi erdőkben

Komoly fejlesztések jönnek a magyarországi erdőkben

3,5 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatással igen jelentős, a természetjárás feltételeit javító fejlesztések kezdődnek Budapest környékén és az ország kiemelt térségeiben. Többek között kilátók és látogatóközpontok, tanösvények épülnek, megújul számos turistaház, rendbe teszik a kirándulók által használt pihenőhelyeket. A most induló, 2020 szeptemberig tartó beruházásokkal a térségek évente várhatóan több tízmillió látogatót vonzanak majd.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • A részvények, vagy a kötvények teljesítettek jobban a Lehman-válság óta?

    2019. március 14., 17:00
    A részvények, vagy a kötvények teljesítettek jobban a Lehman-válság óta?

    A tíz évvel ezelőtti pénzügyi és tőkepiaci válság óta a magyar hosszú kötvényalapok túlteljesítették az inflációt és az RMAX rövid futamidejű állampapír-indexet is, bár a MAX indexet legtöbbjük már nem érte utol. Többségük 6-9 százalék közötti éves hozammal örvendeztette meg befektetőit, ami így is több mint fele a jóval kockázatosabb részvényalapok teljesítményének.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?