Hirdetés
Hirdetés

Megtartotta a forint az ünnepi nyereséget

Fellegi Tamás, 2018. november 06., 10:35

A múlt csütörtöki és pénteki erősödés után kedden reggel stabil volt a forint, a hazai börzén a tegnapi nagy vágta után kisebb korrekció mutatkozik, a Mol és a Richter gyengül. Az amerikai tőzsdeindexek a nagy felpattanás ellenére a kritikus szint alatt maradtak, ismét tankönyvi mozgást produkált az Amazon.

A forint árfolyama a két ünnepnap alatt, vagyis amíg az itthoni bankközi piac zárva volt, nagyot erősödött a nemzetközi piacokon, mintegy 4 forintot eurónként (325-től 321-ig). Tegnap ugyan volt némi visszaesés, de ma ismét stabil az árfolyam 321,80 körül.

Euró/forint
Euró/forint

A hétfőn gyengélkedő Konzum és Opus ma erőre kaptak, mindkettő 3 százalékkal van följebb 250 illetve 474 forinton. A két napon keresztül limittel, összesen 40 százalékkal emelkedő 4iG viszont megpihent. A BÉT tegnapi nagy ralija után ma már csak az OTP és a Telekom erősödik 10 540, illetve 402 forintig, a Mol és a Richter azonban egy-egy százalékkal gyengül 3008, illetve 5460 forintig.

Hirdetés

Az amerikai piacok tegnap keveset mozogtak, a múlt heti felpattanás nem volt elég ahhoz, hogy a legfőbb indexek, mint az S&P 500 és a Nasdaq Composite a fontos szintnek számító 200 napos mozgóátlag fölé visszakerüljenek.

Az Amazon a korábbi tankönyvi letörés után most ugyanilyen szépen tesztelte vissza azt a szintet, pénteken napközben még kissé fölé is nézett, majd tegnap lefordult róla és 1628 dolláron zárt.

Amazon. Visszatesztelte a 200 napos mozgóátlagot (piros vonal).
Amazon. Visszatesztelte a 200 napos mozgóátlagot (piros vonal).

Az Apple is nagyot esett újra a pénteki után, és bár a 200 napos mozgóátlagot nem érte el, az utolsó nagy, augusztusban indult emelkedést visszaadta.

Apple
Apple

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kiadnád a lakásod? Itt van néhány tipp, hogy ráharapjanak

Kiadnád a lakásod? Itt van néhány tipp, hogy ráharapjanak

Ősszel ugrásszerűen nő a kereslet a bérlakások iránt. A lakástulajdonosoknak ez kiváló időszak a bérbeadáshoz, ám kezdőként fejtörést okozhat a hirdetés feladása, az ideális bérlő megtalálása, vagy akár a bérleti szerződés megírása.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?