Hirdetés
Hirdetés

Megvan a 39 ezer pontos BUX, a 13 ezer pontos DAX

Eidenpenz József, 2017. október 16., 19:31

Újabb rekordot döntött a BUX index, és végre a DAX-nak is sikerült, az USA tőzsdéi is felfelé kapaszkodnak. Az OTP vezette az emelkedést, a külföldi bankrészvények is jkl mentek. A forint erős, 307 közelében is járt az euró.

Jó napja volt ma a magyar részvényeknek, Európát felülteljesítettük, a BUX index új rekordot ért el 39 120 ponton, történetében először zárt 39 ezer felett. Négyből három nagy cégünk részvénye drágult, az OTP 0,8 százalékkal 10 655-re, a Mol 0,4 százalékkal 3186-ra, a Richter 0,6 százalékkal 6561-re ment fel. A Telekom két forinttal 480-ra süllyedt.

Az EuroStoxx 50 eurózónás index lényegében nem mozdult, a német DAX index is csak 0,1 százalékkal ment fel. Ám ez is elég volt ahhoz, hogy végre 13 ezer pont felett zárjon, ezt eddig csak nap közben, átmenetileg érte el. A francia index 0,2 százalékkal felfelé, a brit kissé lefelé mozdult, a spanyol tőzsdések megint aggódtak a katalán vita miatt. (Mínusz 0,8 százalékot esett az Ibex.)

Hirdetés

Az USA-ban az S&P 500 index már 234 napja nem tudott összehozni egy 3 százalékos esést, ennél hosszabb időszakra ez eddig csak egyszer fordult elő a történelemben, 1995-1996-ban, 241 napon keresztül – írta a Marketwatch. A főbb amerikai indexek ma is új csúcsokat döntögetnek, és megint csak szolidan, 1-2 ezrelékkel mennek fel. A Dow Jones ipari átlag megugrotta a 22 900 pontos határt is, már nem sok hiányzik a 23 ezerhez. Ma főleg a bankok voltak erősek.

A forint erősödő pályán van, 307,35 is volt délben az euró, és az esti 308,0 forintos szint is hatvan filléres süllyedést jelent. A dollár kissé erősödött, állítólag tíz éve nem volt annyi euró-long a piacon, mint most. Az olaj egy százalék körüli emelkedést mutat, a nemesfémek kissé esnek.

Ma zárás után jelent a Netflix, a részvényesek optimisták, a papír csúcsot döntött, elérte a 200 dollárt.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Az internetes kereskedelem háromszor olyan gyors tempóban bővül, mint a hagyományos - egyre gyakrabban vásárolunk hazai és külföldi weboldalakról, online áruházakból. De honnan tudhatjuk, hogy nem vernek át? Miről ismerszik meg a csaló webshop, mobilapp, hamis reklám? Ha mégis horogra akadtunk, mi a teendőnk?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?