Hirdetés
Hirdetés

Megvan, mi hajthatja tovább az olaj árát

2017. szeptember 01., 07:19

Kőkeményen visszavágta a termelését az OPEC.

Júliusban még csúcsra járt a kitermelés, ehhez képest csökkent a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének termelése augusztusban. Az év nyolcadik hónapjában napi 170 ezer hordóval, 32,83 millió hordóra csökkent az olajtermelés. Ez az adat a szervezet mind a 13 országára vonatkozik, azaz Líbiára és Nigériára is, amelyek felmentést kaptak az év kezdetétől érvényes termeléscsökkentés alól. Viszont még nélkülük is csökkent a termelés, igaz, így nem túl jelentősen: napi 29,99 millió hordóról 29,93 millió hordóra.

A szervezetben legnagyobb befolyással rendelkező Szaúd-Arábia augusztusi termelése a júliusi napi 10,02 millió hordóról napi 9,98 millió hordóra mérséklődött.  A legnagyobb mértékben Líbia napi olajtermelése esett vissza augusztusban, napi 900 ezer hordóra a júliusi napi 1 millió 30 ezer hordóról, miután az ország legnagyobb olajmezőjén le kellett állítani a termelést lázongások miatt.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nem félünk, pedig kéne? Nagy pofon lehet a vége, ha elbízzuk magunkat

Nem félünk, pedig kéne? Nagy pofon lehet a vége, ha elbízzuk magunkat

Az előző negyedévhez képest egyes szegmensekben kis mértékben mérséklődtek a különbségek a munkavállalói bizalom terén novemberben, ugyanakkor továbbra is magas, csaknem 70 pontos értéket vett fel az index - derül ki a BNP Paribas Cardif biztosító és a Medián legfrissebb közös novemberi munkaerőpiaci kutatásából. Csakhogy így folyamatosan csökken a dolgozók motivációja is.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?