Hirdetés
Hirdetés

Mészáros Lőrinc cége durván lehagyta a kamionokat

Fellegi Tamás, 2017. november 06., 10:38

Teljes extrémitásba csapott át a Mészáros-láz: az Opus immár két és félszer annyit ér, mint a Waberer’s, és feleannyit, mint a Telekom. Ma már a Konzumot is széttépik, teljes az őrület. A Mol is szépen emelkedik a maga kategóriájában, közel másfél százalékot. Közben hasít az olajár, a forint gyenge.

Mindhárom Mészáros-cég a 15 százalékos felső limiten áll, az Opus immár 5. napja. Értéke ezzel 250 milliárd forintra nőtt, két és félszeresen felülmúlva Európa legnagyobb szállítmányozási cégét és lassan közelítve a Telekomot. Ez teljes irracionalistás, mégpedig mindez úgy zajlik, ahogy normál esetben nem szokott a tőzsdéken. Az értékes cégeket kerülik, ezeket pedig felfújják, és még csak azt sem sejthetjük, ki és miért. Nem olyan a folyamat, mint amikor a millió akarat összességét látjuk.

Opus. Öt nap kiakadás, értelmetlen limitek
Opus. Öt nap kiakadás, értelmetlen limitek

Mindazonáltal ma már rájuk férne egy korrekció, már csak a forgalomnál fogva is: egy óra után egymilliárd forintnyi Konzum és Appeninn forgott, miközben Molból és OTP-ből csak 3-400 millió. A Mol egyébként 1,4 százalékot emelkedik 3216 forintig, de ki veszi ezt észre ilyenkor?

Hirdetés

Európában ma mérsékelt esés mutatkozik, de az elmúlt hetek emelkedése után ez fel sem tűnik, a trend nagyon erős. Amerika és csúcson zárt pénteken, és holnap lesz pontosan egy éve, hogy ez a korrekció nélküli emelkedés zajlik a börzéken.

Elszállt az olajár, a WTI már 56, a Brent 62,4 dollár, ez bizony több mint két éves csúcs, 2015 nyarán láttuk ezeket a szinteket.

Brent olaj
Brent olaj, 3 év

A forint gyengécske, egy euróért több mint 310-et kell adni, a dollár viszonylag erős, egy euró 1,16-ot ér belőle, a török líra pedig újabb mélyponton van 4,50 körül eurónként.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Minden autós rémálma: százezres károkat okozhat, ha nem figyelsz

Minden autós rémálma: százezres károkat okozhat, ha nem figyelsz

Defekt, sérült felni, rossz egyenesfutás: problémák, amelyek akár egyetlen kátyú után is jelentkezhetnek. Mindez nem csoda: egy-egy fagyos, csapadékos hét után kátyúk ezrei jelennek meg a hazai utakon, amelyek akár százezres nagyságrendű kárt is okozhatnak autónkban.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?