Hirdetés
Hirdetés

Mészáros Lőrinc megint lehetővé tette, hogy az élelmesek egy zsák pénzt keressenek

2018. október 06., 11:22

A tavalyi akciók után, melynek során Mészáros Lőrinc és érdekeltségei kis értékű tőzsdei cégeket pumpáltak fel, sokszoros árfolyam emelkedést generálva, a csoport akció felé irányították a befektetők figyelmét. Idén eddig elmaradtak a nagy lehetőségek, de most végül itt volt egy.

Tavaly az Opus és a Konzum emelkedtek sokszorosukra, miután Mészárosék feltöltötték őket vagyonnal, de az Appeninn is szépen teljesített ugyanez okból. Idén a CIG Pannóniába vásároltak be, de ott nem lett akkora rakéta a dologból. Sok más kis céget is őrült módon venni kezdtek a befektetők, hátha ott is hasonló történik, de eddig csalódniuk kellett.

Beszédes név

Most azonban egy olyan cégre került sor, amire kevesen gondoltak. A 4iG elnevezés különösnek tűnik, pedig nem más, mint maga az árfolyamcél, vicces kedvében volt a névadó. Célját tudatta a világgal a régóta tőzsdén lévő Freesoft 2014-es névváltásakor, ami az volt, hogy a részvény 4000 forintig emelkedjen, ez azonban az idei év elejéig sehogy nem akart összejönni.

Hirdetés

Bevált recept

Ekkor született meg a zseniális megoldás: vigye a céget Mészáros Lőrinc, avagy a Konzum-csoport. Áprilisban és májusban meg is indult az áremelkedés az addigi 2000 forintos szintről, majd mikor június 6-án bejelentették, hogy a csoport többséget szerzett a cégben, rövid időre 4000 forint fölé ugrott az ár, a korábbi tulajdonosok boldogan távoztak. Ezt követően jött a korábbi cégeknél már megszokott kötelező vételi ajánlat, mellyel a részvényesek ezúttal sem éltek, utána az árfolyam békésen oldalazott 3500 forinton.

Új trükk

Közben döntést hoztak a részvény felaprózásáról (minden részvényes kap 10 új részvényt), egyúttal pár napja bejelentették, hogy Mészárosék újabb nagy csomagot szereztek a cégben. Nos, a két esemény együttes hatása beindította a rakétát, az immár 4000 helyett 400 forintos részvények négy nap alatt 630 forintig emelkedtek. Ez a szakasz már rendszerint a befektetői hisztéria, amit heves visszaesés, majd konszolidáció szokott követni, bár egy Mészáros-részvénnyel bármi megtörténhet.

4iG
4iG
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mol-INA-ügy: ezért nem körözik már Hernádi Zsoltot

Mol-INA-ügy: ezért nem körözik már Hernádi Zsoltot

10 millió dollárt fizetett lobbizásra Horvátország, hogy kedvezőbb döntés szülessen a perekben. Az Interpol csak úgy körözte volna tovább Hernádit, ha a horvátok előre fizetik a perköltségeket arra az esetre, ha a Mol-elnök perel.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Ez már a mánia? Robbant az ingatlanalapok vagyona

    2018. október 17., 17:37
    Ez már a mánia? Robbant az ingatlanalapok vagyona

    Szédítő sebességgel emelkedik az ingatlanalapok vagyona, már az 1400 milliárd forintot ostromolja, és az emelkedés gyorsulni látszik. Az egyes alapok teljesítménye nagyon vegyes, 2-től 14 százalékig. A nagyobb hozam azonban lehet, hogy egyben magasabb kockázatot is jelent.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?