Hirdetés
Hirdetés

Mi történt ma az OTP-jelentés után?

Eidenpenz József, 2019. március 01., 18:59

Ma hajnalban befutottak az OTP tavalyi számai, a bank tavalyi nyeresége elérte az egymilliárd eurót. A részvény szerényen emelkedett, de a BUX-ot a Richter és a Mol visszahúzta. A főbb részvénypiacokon kedvező volt a hangulat. Számos autóipari hír jött, a Tesla bejelentéseit a piac nem díjazta.

(Fotó: Budapesti Értéktőzsde)
(Fotó: Budapesti Értéktőzsde)

Az OTP árfolyama 11 810 forinton zárt ma, a gyorsjelentés közzététele utáni napon, ami 0,7 százalékos emelkedés. Amint délelőtt írtuk, az OTP-csoport az elemzői várakozásoknál nagyobb, az egy évvel korábbit 14 százalékkal felülmúló, 77,8 milliárd forintos konszolidált adózott nyereséget ért az utolsó negyedévben. Adózott eredménye az egész évben 318,322 milliárd forint lett, szemben az előző évi 281,339 milliárddal.

A BÉT indexe egyébként 0,4 százalékkal csökkent, ami a Richter kettő és a Mol 0,9 százalékos csökkenésének köszönhető (5270, illetve 3210 forint). A forint gyengült, 316,30 az euró, hetven fillérrel drágult.

Hirdetés

További árfolyamok itt láthatók

A kereskedelmi háború így, a kereskedelmi háború úgy. Az utóbbi mintegy egy évben szinte naponta rángatják az ezzel kapcsolatos hírek a tőzsdéket, ma sincs másképpen. Most a kedvezőbb irányba lendült az inga, így emelkedés jött mindenütt.

Jó és rossz adatok jöttek

Ehhez még Kínából jó makroadat is érkezett. Az ISM feldolgozóipari index viszont két éves mélyponton van, a várt érték alatt, ez visszafogja az optimizmust. A főbb amerikai indexek negyed-fél százalék közötti pluszban járnak. Az európai mutatók kicsit jobban nekiindultak, a német DAX 0,8, a francia és brit mutató fél-fél százalékkal.

Az olaj 2,5, az arany egy, az ezüst két százalék feletti mínuszban van.

Egymilliárd euró feletti OTP-eredmény

Rekordnagyságú profitot ért el az OTP-csoport a 2018-as évben, ez elérte az éves egymilliárd eurót, amiről még ősszel beszélt a BÉT 50 konferencián Csányi Sándor – írta az Equilor hírlevele. Folytatódott az organikus növekedés a kedvező gazdasági környezetben.

Valamint a Horvátországban és Szerbiában korábban vásárolt bankok integrálása is jelentősen emelte a csoport eredményességét. Csütörtök reggel, a gyorsjelentés előtt a bank bejelentette azt is, hogy megvásárolja a Societe Generale montenegrói leányát is.

Kiszervezik az Old Navy-t

A Tesla a Model 3 gyártásáról tett közzé részleteket, de az elemzők és befektetők nem voltak nagyon lelkesek tőle. A részvény nyolc százalékos mínuszban van, 293,40 dolláron. Ma kell kifizetnie kötvénytörlesztésre 920 milliárd dollárt.

Nagyot, 25 százalékot ugrottak a GAP (GPS) divatcég részvényei, miután az Old Navy márka kiszervezéséről döntött új cégbe. A cég nehezen tud lépést tartani olyan nevekkel, mint a Zara és a H&M, az Old Navy a legjövedelmezőbb üzletága. A kiszervezéstől azt remélik, hogy áttekinthetőbb lesz a cégcsoport jövedelemtermelő képessége.

A Toyota és a Fiat Chrysler amerikai autóeladásai 5,2, illetve 2,0 százalékkal süllyedtek februárban. Ezt az amerikai védővámokkal is magyarázzák. A két részvény csak kicsit süllyedt. A többi európai autógyártó viszont szépen emelkedett ma. (A német autógyárak helyzetéről itt írtunk a délután folyamán.)

Frissült az Ethereum-rendszer

A New York Times azt írja, hogy a Facebook, a Telegram és a Signal is saját kriptodevizát indíthat az idén. Ezzel az átlagfelhasználók nagy tömegét céloznák meg, beépítve a nemzetközi pénzküldés, fizetés lehetőségét az alkalmazásaikba. Hasonlóan a Venmo vagy a PayPal rendszerekhez.

A főbb kriptodevizák ma 1-4 százalékos pluszban vannak, a bitcon 3850 dollár. Elindult az Ethereum Constantinople nevű frissítése, az ether ára 139 dollár, ez plusz két százalék.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Jön az Ursula-kormány? Fokozódik a helyzet Olaszországban

Jön az Ursula-kormány? Fokozódik a helyzet Olaszországban

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök ma délután három órakor mond beszédet a római parlament felsőházában. Ezután bizalmatlansági szavazás nélkül is benyújthatja lemondását Sergio Mattarella államfőnek, hivatalosan pontot téve az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a Liga közös kormányzásának végére. Elemzők szerint még meglepetés is lehet.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?