Hirdetés
Hirdetés

Musk megint összevissza twittelt, drágulhat a kávé

Eidenpenz József, 2019. február 28., 19:10

Az európai részvénypiacok minimális pluszt tudtak elérni, az amerikai tőzsdék egyelőre nem találják az irányt. Az Észak-Koreával folytatott tárgyalások megszakadása nem volt jó hír, az amerikai makroadatok viszont kedvezőek. A koronát az egészre néhány gyorsjelentés tette fel. Miből fizet holnap a Tesla?

Elon Musk füvet szív a Joe Rogan Experience adásában. Forrás: YouTube
Elon Musk füvet szív a Joe Rogan Experience adásában. Forrás: YouTube

Ma az európai részvények átlagosan szerényen emelkedtek, az EuroStoxx 50 index fél százalékkal ment fel. A német DAX negyed, a francia CAC 40 0,3 százalékkal emelkedett, a brit mutató fél százalékkal esett.

Az amerikai indexek nem találják az irányt, egy ezreléket is alig éri el az elmozdulásuk. Az amerikai-kínai legfelsőbb szintű tárgyalások hirtelen megszakadása nyilván nem túl jó hír a világnak. Ezen kívül néhány rossz gyorsjelentés is csökkentette a vételi kedvet, mint a HP Inc. (HPQ) és a Booking. Előbbi 17, utóbbi tíz százalékkal zuhant.

Hirdetés

Jó hír volt viszont, hogy az USA GDP-je tavaly a negyedik negyedévben 2,6 százalékkal bővült, a várakozásoknál jobban. A kormányzati leállás árnyékában is rendesen fogyasztottak az amerikaiak.

Esett a BUX index

Itthon a BUX index fél százalékkal esett, amit három papír együtt hozott össze. A Richter 0,9, a Mol 0,8, az OTP csak 0,2 százalékkal süllyedt (5375, 3240 illetve 11 740 forintra). A Telekom kissé emelkedni tudott, 468 forint az ára. A 4ig húsz, a DunaHouse öt százalékkal ment fel. Az ingatlanközvetítő cég tegnap este publikálta gyorsjelentését.

További árfolyamok itt láthatók

Esett viszont a Plotinus, az AutoWallis és a Rába. A forint ma kissé emelkedett, 315,90 az euró ára. Délelőtt azonban még 316,50 is volt. Esnek a nemesfémnek, stagnál az olaj.

Duna House: erős osztalék jöhet

A KBC Equitas szerint 250 forintos osztalékot fizetne részvényenként a Duna House, az ingatlanfejlesztésből származó pénzeket a részvényesekkel is megosztaná a cég. Mivel vannak még tervezett projektek is, "ezért igen jó üzenete van ennek, és közben az alaptevékenység is jól teljesít" - írják.

Sokat fizethet a Tesla

Valami történik a Tesla körül, de nem tudni, mi. Vezére, Elon Musk rejtélyes twitter-üzenetet küldött, amelyben kaliforniai idő szerint délután kettőre híreket ígért a cégről. A vállalat honlapjának hivatalos előjegyzési naptárában viszont nem volt nyoma készülő bejelentésnek.

A dolog súlyát növeli, hogy holnap 920 millió dollárnyi kötvénylejárata lesz a cégnek. Ugyanakkor egy pletyka szerint a Tesla kétmilliárdos kínai hitelt vesz fel az ottani gyárépítésre. A részvény kis mértékben emelkedik.

Drágulhat a kávé

A Reuters elemzői konszenzusa szerint az idei év végére 20 százalékkal emelkedhet az arabica kávé árfolyama, és elérheti az 1,25 dollárt – írta ma az Equilor. A várható áremelkedés elsődleges oka, hogy a legnagyobb kávétermelő ország, Brazília idei termelése várhatóan 15 százalékkal elmarad a tavalyitól.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Világbotrány a Boeingnél: milyen repülők jutottak még erre a sorsra?

Világbotrány a Boeingnél: milyen repülők jutottak még erre a sorsra?

Az, hogy gyanúsan hasonló körülmények közt lezuhant két, szinte vadonatúj repülő, az egész világot sokkolta, és a Boeing 737 MAX gépeiben mindenki kételkedni kezdett. A világ légügyi hatóságai megvonták a típus engedélyeit, így ezek a modellek most csak a hangárokban állnak. A történelem során fordult már elő hasonló, igaz, nem sokszor – megnéztük a korábban a szégyenpadra került repülőket.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • A részvények, vagy a kötvények teljesítettek jobban a Lehman-válság óta?

    2019. március 14., 17:00
    A részvények, vagy a kötvények teljesítettek jobban a Lehman-válság óta?

    A tíz évvel ezelőtti pénzügyi és tőkepiaci válság óta a magyar hosszú kötvényalapok túlteljesítették az inflációt és az RMAX rövid futamidejű állampapír-indexet is, bár a MAX indexet legtöbbjük már nem érte utol. Többségük 6-9 százalék közötti éves hozammal örvendeztette meg befektetőit, ami így is több mint fele a jóval kockázatosabb részvényalapok teljesítményének.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?