Hirdetés
Hirdetés

Nagyot esett a Mol és az OTP

Fellegi Tamás, 2017. november 15., 18:58
Cimkék
OTP
, Mol
, forint árfolyam
, Amazon

Két legnagyobb papírunkban ma szép kitárazás zajlott, a Richter viszont még emelkedni is tudott egy kicsit. A lengyel és az orosz tőzsde is nagyot esett, a nagyobb európai tőzsdék is gyengélkedtek, csak a spanyol piac emelkedett. Amerikában két papír brillírozik: az Amazon és a McDonald’s. Gyengült a dollár, erőtlen a forint.

Komoly, 2,7 százalékos zuhanáson van túl a Mol, de ez csak akkor tűnik ijesztőnek, ha nem vesszük figyelembe, hogy a részvény a felaprózás óta igen sokat emelkedett, feltehetően annak köszönhetően, hogy a nominálisan sokkal kisebb áron könnyebben megtépték a papírt. A nagy eladóknak azonban ez jó lehetőség lehetett a kiszállásra, hisz ezen a szinten már távolról sem olcsó a papír.

Az OTP másfél százalékkal esett 9950 forintig, a korábbi hatalmas emelkedéshez képest itt sem vészes a korrekció eddigi mértéke, és elképzelhető, hogy több befektető elgondolkozott azon, hogy a bank idei eredménye egyszeri tételeknek köszönhetően lett magas, ennek alapján kiszámolták a következő évek várható számait, és azok alapján már nem tartották olcsónak a részvényt.

Hirdetés

A Richter kismértékben emelkedett 6932 forintig, a Telekom fél százalékkal csökkent 470-ig. A kisebb papírokban ma nem voltak az elmúlt napokban megszokott jelentős ármozgások, a BÉT immár ötödeik legnagyobb papírja, az Opus 1,2 százalékkal csökkent 623 forintig.

A főbb európai indexek közel fél százalékkal kerültek lejjebb, az orosz és a lengyel piac azonban közel 2 százalékkal esett, ehhez képest a BUX 1,34 százalékos csökkenése nem is rossz eredmény. Kidugta a fejét a spanyol index 10 ezer pont fölé, így negyed százalékos emelkedéssel zárt, úgy látszik, visszaveszegetik a katalán válság során kiszórt részvényeket.

Amerikában 0,35 százalékkal csökken a két legfőbb index, az S&P 500 és a Nasdaq Composite, miközben van két papír, ami szinte állandóan csúcsközelben van: az Amazon és a múlt heti 3 napos korrekcióból újra felemelkedő McDonald’s.

Amazon
Amazon

Gyengül a dollár: míg tegnap reggel 1,166 körül adtak belőle egy euróért, ma már több, mint 1,80-at. A forint reggel tett egy kísérletet az erősödésre, de aztán teljesen elgyengült, 312,40 az eurónkénti ár.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Félsz lakáshitelt felvenni? Itt van, hogyan csökkentsd a hiteltartozást

Félsz lakáshitelt felvenni? Itt van, hogyan csökkentsd a hiteltartozást

A lakáspiacot az újlakás építésre vonatkozó kedvezményes áfa, és az alacsony hitelkamat környezet is fűti. A kedvező kamatok révén a vevők 25 százaléka, az új építésű projekteknél pedig közel 40 százalék vásárol hitelből lakást. Ugyanakkor egy esetleges globális kamatemelés a hazai kamatkörnyezetre is hatással lenne.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    2018. március 14., 14:32
    Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    A legutóbbi adatok szerint sok magánszemély vásárolja az inflációkövető államkötvényeket. Nem kell megijedniük, általában ezek követik a pénzromlást, pénzük várhatóan meg fogja őrizni reálértékét. Van azonban olyan eset, amikor csak követik, de nem érik utol, mégpedig akkor, ha túlzottan nagyokat ugrik az infláció.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?