Hirdetés
Hirdetés

Nagyot kapott a Richter és a Waberer’s

Fellegi Tamás, 2017. augusztus 08., 18:39

A pesti börzén a legtöbb részvény ára alig változott zárásra, de a gyógyszergyártó illetve a szállítmányozási cél sokat esett. A Mol nagyot ingadozott, de végül a tegnapi árán zárt. Az európai börzéken napközben megjöttek a vevők, nagyot ment a lengyel piac. Az angol font lenézett 1,1 euróig, majd magához tért.

Délelőtt úgy nézett ki, hogy a Molt kalapálják el a befektetők, a papír még másfél százalékos mínuszban is járt 23 250 forinton, de aztán visszakapaszkodott az ár 23 600 forintig. A Telekom sem változott, az OTP a tegnapi nagy esés után minimális mértékben gyengült 9930 forintig.

Mol, napon belül
Mol, napon belül

Nagyot esett viszont a Richter: közel 2 százalékkal, 6425 forintig. A papír érdekessége, hogy még mindig az egyetlen a blue chipek közül, amely a közelmúltban a örökös csúcsára jutott, elképzelhető, hogy ez adta meg a lökést a befektetőknek, hogy technikai alapon alaposan bevásároljanak, de az árfolyam emelkedés elakadt.

Hirdetés

A fordulat, amikor a papír kifejezetten gyengélkedni kezdett, a második negyedéves eredmény közzététele után következett be. Lehet, hogy néhány nagyobb piaci szereplő jobb eredményt várt, mások azt, hogy a jövőben érdemi növekedésre lehessen számítani, de a cég nem adott erre utaló jelzést, kétségkívül a Richter óvatosan szokott előre jelezni.

Ugyancsak esett a Waberer’s 3 százalékkal 4800 forintig, ez azonban várható volt, miután látszott, hogy a kibocsátási árfolyamot még a kibocsátó úgynevezett stabilizációs, azaz árfolyam karbantartó vásárlásai sem tudták megtámasztani. Ezek alapján úgy tűnik, a kibocsátási árat magasabban határozták meg, mint ahol a nagy intézményi befektetők szívesen vásárolnak nagyobb tételt.

A délelőtt még meg sem mozduló európai piacok délutánra felélénkültek, igaz, zárásra újra csökkent a lelkesedés. A DAX 0,3 százalékkal 12 290, a francia CAC-40 pedig 0,2 százalékkal 5210 pontig emelkedett. Térségünkben a lengyel piac hasított: a WIG 20 index másfél százalékkal emelkedett.

Angol font/euró napon belül
Angol font/euró napon belül

Az angol font napközben 1,10-ig esett az euróhoz képest, de onnan aztán visszakapaszkodott a délelőtti szintre. A dollár kissé magára talált: egy euróért 1,174-et adnak belőle.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Sosem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában - miért őrjöng Szijjártó?

Sosem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában - miért őrjöng Szijjártó?

Megint mozgalmas hetünk volt, itthon és külföldön is történtek az események. Legújabb videónkban összegyűjtöttük a hét legizgalmasabb a híreit, kiderült, hogy mi akasztotta ki a külgazdasági és külügyminisztert, illetve milyen őrült ötlettel állt elő Venezuela elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?