Hirdetés
Hirdetés

Nem mindennapi döntést hozott Ausztria - tényleg ebben van a nagy pénz?

2017. szeptember 13., 09:10

Százéves államkötvényt bocsátottak ki a szomszédban, nem is keveset.

Bécsi karácsonyi vásár (Fotó: Wikimedia Commons)
Bécsi karácsonyi vásár (Fotó: Wikimedia Commons)

A mintegy 3,5 milliárd euró értékben kibocsátott állakötvényeket Ausztria a Bank of America Merrill Lynch, az Erste-csoport, a Goldman Sachs, a NatWest Markets és a Société Générale alkotta bankcsoporton keresztül értékesítette, annak érdekében, hogy minél szélesebb befektetői körhöz jusson el. Az érdeklődés egyébként ennél is nagyobb volt, összesen 10,8 milliárd euró értékben tettek ajánlatot a befektetők, ennek a harmadát fogadta el az osztrák pénzügyminisztérium.

Az államkötvény hozama 2,11 százalék. A kötvény megtérülési ideje körülbelül 44 év, így ez a leghosszabb megtérülési idejű szindikált kötvény az eurózóna államadósság piacán. A 30 éves osztrák államkötvény hozama kedden 1,52 százalék volt. Az osztrákok ötlete egyébként nem új, az eurózóna országai közül Írország és Belgium is adott már el százéves kötvényt, de ők zártkörű jegyzés keretében egy maroknyi vagy akár egyetlen befektetőnek értékesítették azokat. Ezek az ügyletek sokkal kisebb értékűek is voltak, egyenként 50-100 millió eurósak.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Te tudod, mennyit kell fizetned majd az autópályákon?

Te tudod, mennyit kell fizetned majd az autópályákon?

Az üdülési szezon beindultával számos honfitársunk autóval utazik a szomszédos országokba, számukra hasznos információ, hogy a nyaralás célpontjai felé vezető úton mennyit és milyen módon fizethetnek az autópálya-használatért.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?