Hirdetés
Hirdetés

Nem tér magához a forint, nem úgy az OTP

Fellegi Tamás, 2018. május 14., 10:38

Tartósan gyenge a hazai fizetőeszköz, igaz, a régiós devizák is hasonlóan viselkednek. Mélyponton a török líra, gyengül a dollár. Nagy ugrással fontos szintje fölé ért az OTP, felhúzva a BUX-ot is. A Telekom esik, de csak az osztalékfizetés miatt. Magasban a Facebook árfolyama is, az olajár kissé visszaesett.

Az amerikai piacok a múlt héten jó formában voltak, különösen a Facebook ment nagyot: hét egymás utáni emelkedő nap során 187 dollárig jutott, így magasabbra került, mint ahol az adatkiszivárgási botrány előtt volt.

Facebook
Facebook

Ázsiában és Európában nincs érdemi mozgás a tőzsdéken, itthon is csak egy papír említendő: az OTP, amely 2 százalékos emelkedéssel 11 180 forintig jutott, ezzel sikerült a kritikus, 11 ezer forintos szintet ismét átlépni. A Telekom 5 százalékot esik, de ez csak az osztalékszelvény mai lekerülése miatt van. A BUX így összességében 0,8 százalékot emelkedik 37 972 pontig.

Hirdetés

A forint rossz állapotban van 315,20 körül az euróhoz képest, ráadásul az elmúlt napokban 2016 közepe óta a leggyengébb értékét is elérte. Kétségkívül a cseh korona és a lengyel zloty is nagyot gyengült az elmúlt hetekben, így úgy tűnik, régiós jelenségről van szó.

Euró/forint
Euró/forint

Újabb mélypontra került a török líra az euróval szemben, immár 5,20 lírát is adnak az európai közös fizetőeszközért. A dollár viszont visszaesett a nagyon erős múlt heti emelkedés után: az eurónkénti 1,20-as szintet közelíti.

Kisebb mértékben korrigált az olajár, miután Irán mindent megtesz, hogy az Egyesült Államok nélkül is fenntartsa nukleáris szerződését. A Brent 76,70 dollárig, a WTI 70,50-ig esett vissza, a kettő közti különbség nagy mértékét indokolja, hogy az amerikai olajkínálat szinte korlátlan, míg a közel-keleti feszültségek az európai északi-tengeri és a közel-keleti olaj árát növelik.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Trump mindent elnéz tavalyi legfőbb ellenségének

Trump mindent elnéz tavalyi legfőbb ellenségének

Ráér, közölte Donald Trump Észak-Korea nukleáris leszerelését illetően. Semmi sietség, semmi kapkodás, határidő nincs. Mit szól vajon ehhez Japán, Dél-Korea, sőt Guam és Hawaii, ahol már polgári védelmi gyakorlat, sőt téves atomháborús riasztás is volt már? És ha Kim rezsimjéval ilyen elnéző az elnök, Iránnal miért nem az?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?