Hirdetés
Hirdetés

Nem tér magához a forint, nem úgy az OTP

Fellegi Tamás, 2018. május 14., 10:38

Tartósan gyenge a hazai fizetőeszköz, igaz, a régiós devizák is hasonlóan viselkednek. Mélyponton a török líra, gyengül a dollár. Nagy ugrással fontos szintje fölé ért az OTP, felhúzva a BUX-ot is. A Telekom esik, de csak az osztalékfizetés miatt. Magasban a Facebook árfolyama is, az olajár kissé visszaesett.

Az amerikai piacok a múlt héten jó formában voltak, különösen a Facebook ment nagyot: hét egymás utáni emelkedő nap során 187 dollárig jutott, így magasabbra került, mint ahol az adatkiszivárgási botrány előtt volt.

Facebook
Facebook

Ázsiában és Európában nincs érdemi mozgás a tőzsdéken, itthon is csak egy papír említendő: az OTP, amely 2 százalékos emelkedéssel 11 180 forintig jutott, ezzel sikerült a kritikus, 11 ezer forintos szintet ismét átlépni. A Telekom 5 százalékot esik, de ez csak az osztalékszelvény mai lekerülése miatt van. A BUX így összességében 0,8 százalékot emelkedik 37 972 pontig.

Hirdetés

A forint rossz állapotban van 315,20 körül az euróhoz képest, ráadásul az elmúlt napokban 2016 közepe óta a leggyengébb értékét is elérte. Kétségkívül a cseh korona és a lengyel zloty is nagyot gyengült az elmúlt hetekben, így úgy tűnik, régiós jelenségről van szó.

Euró/forint
Euró/forint

Újabb mélypontra került a török líra az euróval szemben, immár 5,20 lírát is adnak az európai közös fizetőeszközért. A dollár viszont visszaesett a nagyon erős múlt heti emelkedés után: az eurónkénti 1,20-as szintet közelíti.

Kisebb mértékben korrigált az olajár, miután Irán mindent megtesz, hogy az Egyesült Államok nélkül is fenntartsa nukleáris szerződését. A Brent 76,70 dollárig, a WTI 70,50-ig esett vissza, a kettő közti különbség nagy mértékét indokolja, hogy az amerikai olajkínálat szinte korlátlan, míg a közel-keleti feszültségek az európai északi-tengeri és a közel-keleti olaj árát növelik.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Komoly fejlesztések jönnek a magyarországi erdőkben

Komoly fejlesztések jönnek a magyarországi erdőkben

3,5 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatással igen jelentős, a természetjárás feltételeit javító fejlesztések kezdődnek Budapest környékén és az ország kiemelt térségeiben. Többek között kilátók és látogatóközpontok, tanösvények épülnek, megújul számos turistaház, rendbe teszik a kirándulók által használt pihenőhelyeket. A most induló, 2020 szeptemberig tartó beruházásokkal a térségek évente várhatóan több tízmillió látogatót vonzanak majd.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?