Hirdetés
Hirdetés

Nevet vált a Waberer’s, kritikus szinten a forint

Fellegi Tamás, 2019. március 28., 11:29

Kiadós zuhanás után megpihent a forint egy nagy szinten, ha ennél érdemben gyengébb lenne, már visszaállna tavalyi második félévi szomorú, tartósan gyenge állapot. A Waberer’s névadója visszavonja a névhasználatot, a cégnek 3 éve van új nevet találni. Drágul az OTP, szárnyal az AKKO.

Az előző két nap leglényegesebb eseménye a forint zuhanása volt: a keddi 316-os eurónkénti árfolyamból tegnapra 321 lett, majd kisebb korrekció után beállt 320 körül. Ez jelentős szint, hisz ennél nem volt gyengébb, amióta januárban hirtelen erősödésbe kezdett és kijött abból a gyenge tartományból, ahol bő 7 hónapot töltött előtte.

Euró/forint, egy év

Van még egy szint, az őszi időszak legerősebb értéke, 321,50 körül, az alá már nem szabadna gyengülni a hazai fizetőeszköznek, hisz akkor tényleg a tartós gyengeség réme fenyegetve, jelentősen lassítva a bérfelzárkózást.

Hirdetés

Ázsiában ma a Japán és Kína gyengélkedett: a Nikkei 1,6 százalékot veszített értékéből, a Shanghai Composite közel egy százalékkal került lejjebb. Európában már jobb a hangulat, bár a mediterrán (olasz, spanyol, portugál) indexek enyhe mínuszban vannak.

A BUX jól nyitott, fél százalék pluszban volt, de a délelőtt folyamán ereszkedni kezdett, így már csak minimális nyereséget mutat 41 350 ponton. Az OTP erős: bő fél százalékot emelkedik 12 530 forintig, a Mol viszont 0,7 százalékkal csökken 3260 forintig.

Nagyot ugrik mag az AKKO: 18 százalékkal 32 800 forintig, ugyanekkora pluszban van az Enefi, 495 forinton.

Waberer György, a Waberer’s névadója visszavonta a névhasználati jogot, de a cég még 3 évig használhatja a nevet. Ez most már nem is olyan rossz hír, mint a cég legszebb napjaiban lett volna: a társaság gyengélkedik, tőzsdei árfolyama a harmadára zuhant a bevezetés óta, a cég új vezérigazgatója új stratégiát dolgoz ki, ebbe jól beleillik a névváltás is. A papír árfolyama ma változatlan: 1700 forint.

Még mélyebbre került a negatív tartományban a német 10 éves államkötvény hozama: immár -0,07 százalék.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ha a bolondok pénze sem elég, jöhetnek az angyalok

Ha a bolondok pénze sem elég, jöhetnek az angyalok

Teljesen másként nézett ki 5-10 évvel ezelőtt a finanszírozási térkép, az úgynevezett ökoszisztéma Magyarországon. Az alapokat mára lerakták, emellett számtalan pozitív változás történt az elmúlt években. Honnan szerezhet fejlesztési forrásokat egy magyar vállalkozás életciklusának kezdeti szakában? Többek között erre adtak választ a Privátbankár.hu Finanszírozás 2019 konferencia kerekasztal-beszélgetésének résztvevői.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?