Hirdetés
Hirdetés

Nevet vált a Waberer’s, kritikus szinten a forint

Fellegi Tamás, 2019. március 28., 11:29

Kiadós zuhanás után megpihent a forint egy nagy szinten, ha ennél érdemben gyengébb lenne, már visszaállna tavalyi második félévi szomorú, tartósan gyenge állapot. A Waberer’s névadója visszavonja a névhasználatot, a cégnek 3 éve van új nevet találni. Drágul az OTP, szárnyal az AKKO.

Az előző két nap leglényegesebb eseménye a forint zuhanása volt: a keddi 316-os eurónkénti árfolyamból tegnapra 321 lett, majd kisebb korrekció után beállt 320 körül. Ez jelentős szint, hisz ennél nem volt gyengébb, amióta januárban hirtelen erősödésbe kezdett és kijött abból a gyenge tartományból, ahol bő 7 hónapot töltött előtte.

Euró/forint, egy év

Van még egy szint, az őszi időszak legerősebb értéke, 321,50 körül, az alá már nem szabadna gyengülni a hazai fizetőeszköznek, hisz akkor tényleg a tartós gyengeség réme fenyegetve, jelentősen lassítva a bérfelzárkózást.

Hirdetés

Ázsiában ma a Japán és Kína gyengélkedett: a Nikkei 1,6 százalékot veszített értékéből, a Shanghai Composite közel egy százalékkal került lejjebb. Európában már jobb a hangulat, bár a mediterrán (olasz, spanyol, portugál) indexek enyhe mínuszban vannak.

A BUX jól nyitott, fél százalék pluszban volt, de a délelőtt folyamán ereszkedni kezdett, így már csak minimális nyereséget mutat 41 350 ponton. Az OTP erős: bő fél százalékot emelkedik 12 530 forintig, a Mol viszont 0,7 százalékkal csökken 3260 forintig.

Nagyot ugrik mag az AKKO: 18 százalékkal 32 800 forintig, ugyanekkora pluszban van az Enefi, 495 forinton.

Waberer György, a Waberer’s névadója visszavonta a névhasználati jogot, de a cég még 3 évig használhatja a nevet. Ez most már nem is olyan rossz hír, mint a cég legszebb napjaiban lett volna: a társaság gyengélkedik, tőzsdei árfolyama a harmadára zuhant a bevezetés óta, a cég új vezérigazgatója új stratégiát dolgoz ki, ebbe jól beleillik a névváltás is. A papír árfolyama ma változatlan: 1700 forint.

Még mélyebbre került a negatív tartományban a német 10 éves államkötvény hozama: immár -0,07 százalék.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A forint zuhanásának kellemetlen következménye

A forint zuhanásának kellemetlen következménye

A szeptember eddig eltelt része igen gyászosnak bizonyult a forint szempontjából: történetének leggyengébb értékére került az euróhoz képest. A tavaly nyári hasonló esemény után ez már trendszerűséget is jelent, így erősen fékeződik a bérfelzárkózás, ráadásul a cseh és lengyel valutához képest is gyengül a forint, így ők is egyre inkább elhúznak előttünk.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?