Hirdetés
Hirdetés

Nincs mese: tényleg ilyen lesz az új font

2017. augusztus 10., 12:40

Elutasította a jegybank a pálmaolaj használatát, marad a marhafaggyú.

Ahogy arról már korábban írtunk, a Bank of England sokkal korszerűbbre cserélné le az ötfontosokat. Az új bankjegyek gyakorlatilag téphetetlenek, vízállóak és sokkal ellenállóbbak lennének, azonban a gyártásukhoz marhafaggyút használnának fel. Ez rendkívül nagy botrányt kavart az állatvédők körében, akik igyekeztek alternatívákat javasolni az angol jegybanknak, köztük például az elviekben hasonló paraméterekkel bíró pálmaolaj használatát.

A Bloomberg cikke szerint azonban a BoE elutasította ezt a felvetést, azzal az érvvel, hogy a már legyártott új bankjegyek „vegetáriánussá” tétele 16,5 millió fontba (21,4 millió dollárba) kerülne Angliának a következő 10 évben. Ezt azonban nem akarják az adófizetőkre testálni, így a marhafaggyú marad.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Fizetős lett az ország egyik leghosszabb szabadstrandja

Fizetős lett az ország egyik leghosszabb szabadstrandja

Zamárdiban a múlt hét péntektől parkolási díjat kell fizetniük az autósoknak. Sokan nem szívesen fizetik, még kedvezményesen sem, mások szerint azonban nem tartható, hogy számos vendégből a városnak semmiféle bevétele sem származik. Miközben az infrastruktúrát használják.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?