Hirdetés
Hirdetés

Nyakon csapták a Richtert, noha lehet, hogy nincs is nagy baj

2017. december 04., 11:38

A gyógyszergyár egyik fő termékével kapcsolatos hírre öntik a befektetők a részvényt, Frankfurt és Párizs viszont elszállt, miután pénteken lenn feledkeztek.

Erős liftezés volt az egyébként masszív emelkedő trendben lévő tőzsdéken: pénteken délután hirtelen nagy esés lett egy amerikai belpolitikai hírre, ami azóta már senkit nem érdekel a piacokon, viszont Európa még a gyors esés után zárt be. Így most gyorsan bepótolja a az emelkedést különösen a német és a francia index, előbbi 1,1 százalékkal van feljebb kerek 13 ezer ponton, a másik 0,85 százalékkal 5360 ponton.

A párizsi CAC-40 index, 3 nap.
A párizsi CAC-40 index, 3 nap.

A pesti börzén mérsékelt emelkedés lenne, ha nem ütötték volna agyon a Richtert. A gyógyszercég papírja azért esik közel 5 százalékot 6480 forintig, mert egyik igen fontos termékével kapcsolatban vizsgálat indult. Lehet, hogy végül semmi gond nem lesz a gyógyszerrel, de a befektetők egy része biztos, ami biztos, kiszáll a már amúgy sem annyira olcsó papírból.

Hirdetés

A Mol közben 0,4 százalékkal van feljebb 2994 forinton, az OTP 0,7 százalékkal kerek 10 ezren, a Telekom 0,7 százalékot emelkedik 472 forintig. A BUX fél százalékkal van lejjebb kevéssel 38 ezer pont alatt.

Az olajár kissé csökkent a múlt heti nagy rali után: a WTI 57,80 dollár, a Brent 63,30.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    2018. március 14., 14:32
    Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    A legutóbbi adatok szerint sok magánszemély vásárolja az inflációkövető államkötvényeket. Nem kell megijedniük, általában ezek követik a pénzromlást, pénzük várhatóan meg fogja őrizni reálértékét. Van azonban olyan eset, amikor csak követik, de nem érik utol, mégpedig akkor, ha túlzottan nagyokat ugrik az infláció.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?