Hirdetés
Hirdetés

Oroszország kihátrálhat az olajmegállapodásból

2017. november 18., 11:40
Cimkék
Oroszország
, olajár
, OPEC

Jó esély van rá, hogy Oroszország nem vesz részt az OPEC kitermelés-csökkentési programjának meghosszabbításában.

Az olajexportálók szervezete azt tervezi, hogy 9 hónappal meghosszabbítja a napi 1,8 millió hordós kitermelés-csökkentést. Ugyanakkor Oroszország esetleg nem fog ebben részt venni, miután a jelenlegi, viszonylag magas áron ő szívesebben adna el több olajat, ugyanakkor nem akarja, hogy az ár tovább emelkedjen, mert akkor az amerikai palaolaj-termelők részesedése növekszik a piacon.

Ha nagyon felfut a palaolaj-kitermelés, a piac szerintük újra összeomolhat, mint 4 éve, ezért a legjobb, ha az ár 50 dollár körül van, ahol Oroszországnak kényelmes a kitermelés, a palaolaj-kitermelőknek viszont kissé már szűk az árrés. Az utóbbi időben a Brent típus ára 60 dollár fölé emelkedett.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    2018. március 14., 14:32
    Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    A legutóbbi adatok szerint sok magánszemély vásárolja az inflációkövető államkötvényeket. Nem kell megijedniük, általában ezek követik a pénzromlást, pénzük várhatóan meg fogja őrizni reálértékét. Van azonban olyan eset, amikor csak követik, de nem érik utol, mégpedig akkor, ha túlzottan nagyokat ugrik az infláció.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?